Po uvodni seznanitvi s problematiko in postopki Matjaža Triplata, trenerja A ženske reprezentance, Francija Petka, športnega direktorja nordijskih disciplin, Strokovnega odbora za skoke, Odbora za skoke in nordijsko kombinacijo in Izvršnega odbora SZS, glede izbire in določitve ženske reprezentance v smučarskih skokih za SP v Oslu 2011, je Izvršilni odbor SSK Ilirija na izredni seji dne 22. 2. 2011, sprejel naslednja stališča:
  • IO obsoja – ob zavedanju, da storjenih krivic ni mogoče popravljati in ob opravičilu Urši Bogataj ter njenim staršem – dogodke nastale zaradi netransparentnih, nepravočasno sklenjenih in zamegljenih postopkov pri imenovanju in potrditvi članic ženske reprezentance za svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah. Mnenja smo, da je narejena nepopravljiva škoda ženskim skokom, v prvi vrsti seveda Urši Bogataj in posledično tudi ostalim članicam reprezentance.
  • Z neprofesionalnim načinom dela nosita glavno breme odgovornosti za izveden postopek izbire reprezentance trener A ženske reprezentance Matjaž Triplat in športni direktor Franci Petek, posledično Strokovni odbor za skoke in nordijsko kombinacijo. Odbor za skoke in nordijsko kombinacijo SZS je, zaradi nepravočasnega informiranja o odločitvah strokovnega vodstva, z dvakratnim glasovanjem sklepal o sestavi reprezentance, kar kaže na podcenjevanje organov SZS, na nepoznavanje aktov FIS in SZS oz. namensko izigravanje pravil odločanja.
  • Nepotizem, pritiski na trenerje, pisma, pa tudi povezave s posameznimi člani Odbora za skoke pri postopku izbire reprezentance, nimajo nič skupnega s športom in kažejo na slabosti trenutnega dela odgovornih. Imajo lahko tudi značaj korupcijskega dejanja.
  • Zahtevamo, da se v najkrajšem času razišče konkretna odgovornost posameznikov in se proti krivcem ustrezno ukrepa. Pristojni so dolžni v primernem času raziskati in pojasniti potek neljubega dogodka ter nas in oškodovane o tem obvestiti.
Janko DAMJAN
podpredsednik SSK Ilirija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top