Večina naših tekmovalcev in tekmovalk trenutno uživa v tekmovalnem odmoru in na poletnem oddihu polni baterije za nove preizkušnje. Najboljše smučarske skakalke na svetu pa sta ta konec tedna čakali uvodni tekmi na mednarodnem prizorišču. V poletnem oz. jesenskem delu sezone imajo dekleta na sporedu šest tekem na štirih prizoriščih. Prvo izmed njih je poljska Wisła, ki je od Ljubljane oddaljena dobrih 500 km zračne razdalje.

Na jug Poljske sta s slovensko reprezentanco odpotovali Urša Bogataj in Špela Rogelj. Dekleta so se merila na 134-metrski skakalnici, ki nosi ime po Adamu Małyszu, dobitniku desetih medalj z največjih tekmovanj. Na sobotni tekmi je Urša v obeh serijah pristala pri najdaljši daljavi, kar ji je prineslo prvo posamično zmago na poletni veliki nagradi, najvišji ravni tekmovanj v tem delu sezone. Uršin uspeh je dopolnila še Špela, ki je le nekoliko zaostala za najboljšo desetrico in prvo tekmo zaključila na 12. poziciji.

Tudi v nedeljo smo lahko uživali v odličnih predstavah naših deklet. Urša je ponovno prikazala dva vrhunska skoka ter še enkrat stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Ponovno pa je dobro pripravljenost za ta del sezone potrdila Špela, ki se je uvrstila na 15. mesto.

Z drugo zmago je Urša ubranila rumeno majico in suvereno vodi v skupnem seštevku, Špela pa po tretjini tekem zaseda 14. mesto. Skupaj z reprezentančnimi kolegicami sta naši dekleti krepko v vodstvu tudi v skupnem seštevku pokala narodov.

#naučiteseleteti ???

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top