Dobro smo že zakorakali v prvi spomladanski mesec, kar pomeni, da se zimska sezona bliža koncu, s tem pa je vse bližje tudi veliki finale svetovnega pokala v Planici ✈️. Toda o tem več v prihodnjih dneh, v tem prispevku pa bomo pregledali, kako sta se odrezali naši članici na tekmah svetovnega pokala na Norveškem ?? ter mladinci in mladinke na Alpskem pokalu v Franciji ??.

Oslo

Pričnimo na enem izmed najlepših in najbolj spektakularnih prizorišč, Oslu. Norveška prestolnica, v kateri živi nekaj več kot 670 000 ljudi, je ime dobila po enem izmed tamkajšnjih predmestij, po katerem so leta 1925 poimenovali kar celotno mesto. Slednje je v športnem svetu znano predvsem po športnem centru v soseski Holmenkollen. Nad njo se dviga veličastna 134-metrska skakalnica, ki je bila postavljena že leta 1892, nazadnje pa prenovljena leta 2010. V mestu, v katerem so leta 1952 potekale zimske olimpijske igre, v letih 1930, 1966, 1982 in 2011 nordijska svetovna prvenstva ter v letih 1986, 1990, 2000, 2002 in 2016 svetovna prvenstva v biatlonu, je bila tokrat na sporedu prva postaja turneje Raw Air. Prva tekma napetega urnika je dekleta čakala v nedeljo. Dobre predstave sta na legendarni skakalnici prikazali Špela Rogelj in Urša Bogataj. Slednja je skočila do 15. mesta, Špela pa je tekmo končala še dve mesti višje, na 13. Naslednja postojanka turneje je Lillehammer, kjer bodo dekleta formo preizkušala že danes v kvalifikacijah, jutri pa sledi večerna tekma, s pričetkom ob 20. uri. 

Holmenkollen

Na dolgo pot v francoski Chaux-Neuve pa so se podali nekateri naši mladinci ter mladinke. Chaux-Neuve leži na vzhodu Francije, v departmaju Doubs. Glavno mesto slednjega je Besançon, prav iz Doubsa pa izvira tudi proizvajalec avtomobilov Peugeot ?. Od petka do nedelje so na skakalnicah, velikosti 118 m in 64 m, potekale zadnje tekme Alpskega pokala v tej sezoni za skakalce in nordijske kombinatorce.

Chaux-Neuve

Pa pojdimo lepo po vrsti. V petkovih popoldanskih urah so se na večjo napravo podali fantje, izmed Ilirijanov pa se je najvišje uvrstil Rok Masle, na 11. mesto. Na 15. poziciji mu je sledil Matija Vidic, dvajseterico pa je zaključil Lovro Kos

V soboto so se najprej na manjšo skakalnico podala dekleta. Pia Mazi je ugnala vso konkurenco in stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra, uspeh pa je s 5. mestom dopolnila še Ema Volavšek

Za še ene stopničke je poskrbel Rok, ki se je z odličnim drugim skokom zavihtel na končno 3. mesto. Lovro je na sobotni tekmi pristal na 16. mesto, nove točke pa so se izmuznile Matiji, ki je bil 33. 

Za še ene stopničke ? je zaslužna Ema, ki si je na tekaški progi pritekla uvrstitev na 3. pozicijo

Tudi med nordijskimi kombinatorci smo imeli svojega predstavnika, Damjana Suziča, ki je na prvi tekmi prišel do 57. mesta. 

V nedeljo je skakalce čakala le pot v domovino, kombinatorci pa so se še enkrat udarili na skakalnici ter tekaški stezi. Ema je med dekleti prišla do visokega 5. mesta, Damjan pa se je v konkurenci fantov prebil do 45. 

 

 

Še naprej pa spremljajte našo spletno stran in profila na Facebooku ter Instagramu, kjer vas že kmalu čakajo nove zanimivosti o dogajanju na slovenskih skakalnicah, turneji Raw Air in seveda o prihajajočem spektaklu na planiški letalnici ??

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top