V tokratnem pregledu letimo v deželo vzhajajočega sonca, Japonsko ??. Azijska otoška država, z več kot 126 milijoni prebivalcev, je dva konca tedna zapored gostila tekme svetovnega pokala za ženske. Tudi tokrat sta svojo trenutno formo prikazovali dve Ilirijanki, še preden pa se posvetimo njunim skokom pa je čas še za nekaj zanimivosti o prizoriščih tekmovanj. Japonsko sestavlja več kot 6 800 otokov ?, največji med njimi pa so Honšu, Hokaido, Kjušu in Šikoku. Na Hokaidu leži Sapporo, kjer sta potekali dve tekmi za dekleta, v tem mestu pa so leta 1972 potekale tudi prve zimske olimpijske igre v Aziji. Zao, kjer so bile tekme na sporedu pretekli vikend pa leži na Honšuju. Dodajmo pa še nekaj bolj ali manj uporabnih informacij, in sicer je japonsko nacionalno drevo japonska češnja ?, od tam izvira tudi priljubljen risani lik, Hello Kitty ?, na Japonskem pa prav tako ne rabite skrbeti, da boste izpadli nevljudno, če srkate juho z rezanci, saj na ta način pokažete, da je jed res okusna ?.

Preden preveč zaidemo, se vrnimo na skakalnice, natančneje 137-metrsko napravo v Sapporu. Na njej sta na prvi tekmi naši dekleti osvojili 17. (Urša Bogataj) in 30. (Špela Rogelj) mesto, še bolje pa sta se odrezali na drugi preizkušnji, ko je bila Urša 16., Špela pa 27. 

 

Sapporo

 

Najboljše uvrstitve na tej japonski turneji sta obe dekleti vknjižili na petkovi tekmi v Zau, na tamkajšnji 102-metrski skakalnici. Uršina skoka sta zadoščala za uvrstitev v “top 10”, saj je zasedla prav deseto mesto. Z dvema dobrima skokoma pa se je izkazala tudi Špela, ki je bila na koncu 16. 

 
V soboto je bila na sporedu prva izmed dveh ekipnih tekem v tej sezoni (druga bo potekala v Sloveniji, na Ljubnem ob Savinji), za slovensko ekipo ?? pa sta skakali tudi obe Ilirijanki. Slovenke so tekmo zaključile na 5. mestu

Nedeljska posamična preizkušnja se ni odvila po pričakovanjih Špele, saj je zasedla 35. mesto, je pa do novih točk, s 16. mestom, prišla Urša. 

Zao

 

? Časa za počitek pa za dekleta ne bo na pretek, saj jih že prihajajoči konec tedna čakajo nove tekme svetovnega pokala v romunskem Rašnovu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top