V letošnji sezoni se močno pozna pomanjanje tekmovanj, tako v mlajših kot starejših kategorijah. Zaradi tega smo hvaležni za vsako izpeljano tekmo, na kateri se skupaj veselimo nastopov naših tekmovalcev in tekmovalk. V prihajajočih dneh nas čaka nekoliko več akcije na domačih skakalnicah, v minulem tednu pa smo stiskali pesti za Ilirijane, ki so se merili na Finskem in v Nemčiji.

 

Tako kot teden prej, se tudi tokrat vračamo v Lahti, ki v dobesednem prevodu pomeni zaliv. V tem devetem največjem finskem mestu sta se rodila odlična skakalca Toni Nieminen, ki je prvi (z uspešnim doskokom) preskočil magično mejo 200 m in Janne Ahonen, ki je kar petkrat osvojil prestižno novoletno turnejo, kar je še vedno rekordni dosežek. V bližini Lahtija se je rodil še odlični dirkač Formule 1, Valtteri Bottas. V središču dogajanja v tem mestu je bila tokrat 100-metrska skakalnica, ki je gostila mladinsko svetovno prvenstvo. Na jugu Finske sta slovenske ?? ter ilirijanske ?? barve zastopala Rok Masle v skokih in Ema Volavšek v nordijski kombinaciji. Najprej je v sredo nastopila Ema, ki je po skakalnem delu zasedala 11. mesto. Po petkilometerskem teku je v cilj prišla manj kot dve minuti za zmagovalko, kar je zadoščalo za končno 8. mesto. V četrtek je debi čakal Roka. V poznih popoldanskih urah je dvakrat uspel preskočiti K-točko skakalnice, ki je pri devetdesetih metrih, kar mu je prineslo uvrstitev na rob deseterice, na 9. mesto. Sobota je bila rezervirana tako za kombinatorsko mešano ekipno tekmo kot skakalno moško preizkušnjo. Ema je z reprezentančno kolegico in kolegoma Sloveniji priskakala ter pritekla uvrstitev na 8. mesto. Še višje se je s pomočjo kolegov zavihtel Rok. Naši fantje so uspešno ubranili napade Rusov in Norvežanov ter skočili na 2. stopničko.


Selimo se še na vzhod Nemčije, povsem v bližino meje s Češko. Pustni vikend so v zvezni deželi Saški za dve tekmi celinskega pokala izkoristili skakalci iz trinajstih držav. Med njimi je bil tudi Lovro Kos, ki se je v Klingenthalu uspešno vrnil na tekmovališče po lažji poškodbi gležnja. Na sobotni preizkušnji v Vogtland Areni se je za las prebil v finalno serijo, v kateri pa se je povzpel po rezultatski lestvici do 22. mesta. Nedeljsko tekmo je sklenil s še boljšo uvrstitvijo, skočil je na 13. pozicijo.

#naučiteseleteti ????

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top