posevno_dvigalo_020.jpg

V sredo, 19. maja 2010, je podjetje Rudis Trbovlje v zgodnjih jutranjih urah, z 18 metrskim kamionom, dostavilo nosilne kovinske dele proge za poševno dvigalo v Mostecu.

Takoj po razložitvi so se pričela tako dolgo pričakovana montažna dela. Pri sami montaži je montažerjem ves dan pomagalo hidravlično avto dvigalo, ki je s svojo roko skupne dolžine 60 m (s podaljškom), po spodnjem delu trase razneslo približno 650 kg težke in 11 m dolge tirnice, po katerih bodo tekla kolesa dvigala. Montaža zgornjega dela, v kolikor bo vreme dovoljevalo, se bo nadaljevala v petek.

Proga poševnega dvigala je dolga 90 m in ima 34 m višinske razlike ter obsega spodnjo in zgornjo vstopno/izstopno postajo. Spodnja postaja ima elektro prostor in vstopno/izstopno pokrito teraso. Zgornja postaja, ki je tudi podkletena, pa ima poleg vstopno/izstopne pokrite terase še prostor strojnice, v kleti pa dva skladiščna prostora. Na desni in levi strani trase bo zaščitna ograja. Ob desni strani proge pa bodo montirane še kovinske stopnice za dostop do sodniškega stolpa in naletov skakalnih objektov.


Ob tej priliki lahko pohvalimo izvajalce gradbenih in geodetskih del, ki so v pozni jeseni, kljub slabemu vremenu, uspeli kvalitetno izdelati nosilne armiranobetonske točkovne temelje in natančno vgraditi predvidena jeklena sidra.

V rubriki Fotoreportaže si lahko ogledate fotografije montaže poševnega dvigala, kot tudi zaključna dela na smučini 25 m skakalnice.

Za spletno stran pripravil: Zvonimir Borštnar

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top