Ilirjani smo ta vikend končali kar s tremi ekipnimi bronastimi odličji in enim naslovom državne prvakinje.

Za prvi bron je bil zaslužen Jernej Damjan, kot član ekipe v Vikersundu (NOR), kjer je potekalo Svetovno prvenstvo v smučarskih poletih. V ekipi so bili poleg Jerneja še Jurij Tepeš, Jure Šinkovec in novi svetovni prvak v poletih – Robert Kranjec.

vikersund_ekipna_vir_sloski.jpg

Več …

Več Planet Siol.net …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K drugemu bronastemu odličju sta poleg Katje Požun in Eme Klinec, pripomogli kar dve Ilirjanki: Špela Rogelj in Urša Bogataj, kot članici ekipe na Mladinskem svetovnem prvenstvu, ki se je odvijal v Erzerumu (TUR).

ekipno_dekleta_vir_sloski.jpg

Več … 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tretji bron pa so na ekipnem Državnem prvenstvu v kategoriji dečkov do 13 let priskakali: Lovro Kos, Damjan Suzič, Benjamin Podobnik in Anita Seretinek. Državno prvenstvo se je odvijalo v Kranju, kjer so organizatorji razveseljevali občinstvo z zvočnim posnetkom včerajšnjega uspeha njihovega člana, Roberta Kranjca. Tudi skakalnico so opremili z napisom novega slovenskega rekorda – 244 m, tako da je bilo vzdušje odlično. člani druge ilirjanske ekipe (Mark Ivanov, Gapšer Sršen, David Škof in Jaka Bradeško) so osvojili 12. mesto, člani tretje ekipe (Nik Škof, Matej Kermavner, Uroš Jovanovič in Gal Ivanov) pa 17. mesto.

p2260180.jpg

Uradni rezultati >>>  

Kot že napovedano v naslovu, smo lahko Ilirjani poleg vseh bronov, ponosni še na eno zlato, ki ga je v kategoriji deklic do 13 let osvojila Anita Seretinek, pred Tanjo Fricelj (SSK Ljubno BTC) in Majo Drinovec (NSK Tržič – Trifix).

Uradni rezultati >>>

Pri dečkih do 12 let je naslov državnega prvaka osvojil Timi Zajc (SD Vizore) pred dvema Velenjčanoma Rokom in Ožbejem Jelenom. Kar osem naših fantov se je odrezalo takole: med šesterico se je uspelo uvrstiti Benjaminu Podobniku, ki je končal na petem mestu. Damjan Suzič je bil osmi, ostali pa žal niso prišli do točk (40. Matej Kermavner, 46. Uroš Jovanovič, 47. Gal Ivanov, 52. Nik Škof, 54. Matija Vidic in 57. Timotej Jeglič).

Uradni rezultati >>>

Pri dečkih do 13 let je zmagal domačin Kristjan Lesnik, pred Velenjčanom Vidom Vrhovnikom in klubskim sotekmovalcem Domnom Prevcem. Naši so se uvrstili takole:

  • 11. Lovro Kos,
  • 14. Jaka Bradeško,
  • 15. Gašper Sršen,
  • 17. Mark Ivanov in
  • 18. David Škof.

Uradni rezultati >>>

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top