Člani Costelle – Ilirije smo lahko upravičeno ponosni na dosežke naših članov minuli vikend.


Najprej o Jerneju Damjanu
jernej_1.jpg
Jernej je bil tokrat v Klingenthalu deseti. Po prvi seriji je bil celo drugi. V tekmovanju za veliko poletno nagrado se je na koncu uvrstil na peto mesto. Klobuk dol!

 Rezultati Klingenthal

 


Kup državnih prvakov
Na začetku o Maticu Kramaršiču, ki je že nekaj časa razred zase med mladinci do 18 let. matic_mala.jpgTokrat je osvojil naslov državnega prvaka med posamezniki v Velenju z več kot desetimi točkami naskoka.
Matic je z ekipo, ki so jo poleg njega sestavljali še Tim Babnik, Gašper Bartol in Luka Brnot, osvojil v Velenju še ekipni naslov državnih prvakov.

 

   

In predvsem NE NAZADNJE, uspeh so začinili v Mislinji še dečki do 11 let: Nejc Ulaga, Urban Rogelj, Tilen Bartol in Matija Štemberger, z naslovom državnih prvakov. Nekaj slikic je v fotogaleriji.

zmagovalci_do_11_let.jpg

ZMAGOVALCI EKIPNO DO 11

 

državno prvenstvo dečkov do 11 let_ekipno_Mislinja

Grenak priokus ostaja samo zaradi tega ker imamo trenutno v kategoriji do 16 let samo enega tekmovalca, sicer dobrega Jana Goloba.

P.S.: Redko se zgodi, da bi bila dva brata državna prvaka. Tokrat je Gašper Bartol ekipni prvak do 18 let, brat Tilen pa do 11 let. Bravo mami Dolores!

 

 

 

Ob rob dogodkom

Jernej Damjan je že nekaj let eden izmed najstabilnejših skakalcev v reprezentanci. Zanj pravijo, da ima zadeve »pošlihtane« v glavi. Da ve kaj hoče. Kot pravijo trenerji: vse je v glavi. Skoki so v glavi.

V Klingenthalu bi se lahko uvrstil veliko višje, saj je bil po prvi seriji drugi. Lahko? Po našem mnenju ni nič lahko, celo za takšne šampione kot je Jernej. Pritiski? Ja morda? Kdo ve kam in v kateri del telesa se zaleze tisti presneti črv tesnobe, delovanje podzavesti, želja po uspehu …

Športna sreča ali nesreča? Nenormalno bi bilo, da bi mu vedno in povsod uspelo doseči tisto kar od njega pričakujemo. Jutri bo novo tekmovanje, zapet mu lahko zdrsne ali pa nas zopet preseneti.

Je pa zgled mladim Ilirjanom. Definitivno!

 

Tudi Martin Kramaršič je na nek način podoben Jerneju. V glavi ima jasne cilje. Že nekaj časa dosega izjemno dobre uspehe. Tudi tokrat naslov državnega prvaka do 18 let in še naslov z ekipo. Vsa ekipa je motor, ki je zgled Ilirjanom. Tu gre seveda pripisati veliko zasluge Majču, glavnemu trenerju. Očitno se pozna tudi delo njegovega novega pomočnika Jurča (Jureta Radlja). Trd trening.

Dečki do 11 let so že nekaj časa dobro delali, zato je njihov naslov državnih prvakov nekako pričakovan. Trenerji mlajših selekcij Miha, Kristjan in Lešo so ambiciozni in zahtevni. Trening, trening, trening … Ni morda včasih preveč treninga, ni morda včasih prepogost? … Odgovor je seveda lahko enostaven. Če ni treningov nas bo konkurenca »povozila.«

 

V razmislek

Res škoda, da imamo  veliko »kadrovsko luknjo« od trinajstih do šestnajstih let. Kdo je kriv vemo. Pozabimo lahko, oprostiti ne moremo. Ni vedno krivo dejstvo, da pozimi ni snega!  Vesna, vodja skakalne šole prav sedaj dokazuje, da so možne različne oblike pridobivanja mladih skakalcev.

In opozoriti je treba še na BISTVENO. K nam prihajajo tudi dečki, ki so – po pri nas uveljavljenih pravilih – že nekoliko »stari« za začetek skakanja. Žal sistem ne dopušča z njimi posebnega dela. Redke izjeme (Jan, Tim in navsezadnje Jernej) potrjujejo, da se da tudi s takšnim kadrom uspeti.

Ari – Pekka Nikkola glavni trener reprezentance, je dejal, da pri njih (v Skandinaviji) začnejo resno skakati šele pri dvanajstih letih.

Franci Petek pa je dejal, da bi morali otroci do dvanajstega leta skakati za čokolado, ne pa da se prerivajo za naslove in medalje.

Ampak kdo bo to spremenil? Do kdaj se otrociji igrajo in kdaj začnejo resno trenirati?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top