Mostec 3.10.2009:
Dečki do 14 in 15 let ter deklice do 15 let so imeli v soboto državno prvenstvo v smučarskih skokih. Po posamični tekmi se je odvilo tudi ekipno državno prvenstvo dečkov do 15 let.  
ursa_bogataj_dp.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Rok Setnikar je državni podprvak. Za 1,4 točke (ali pol metra) ga je preskočil Triglavan Cene Prevc, Anže Lanišek pa je osvojil tretje mesto. Ostali naši so zasedli naslednje uvrstitve:
6. Ožbej Ferkov,
7. Tilen Bartol,
8. Nejc Seretinek,
10. Matija Štemberger,
19. Matic Rogelj,
22. Matija Peklaj in
30. Uroš Drobnič.
Pri leto starejših dečkih so si stopničke razdelili Aljaž Vodan (1.), Jure Matko (2.) in Jan Pavc Alibabič (3.). V tej kategoriji so med tri leta starejšimi dečki skakali tudi naši mlajši fantje – letnik 1998. Med njimi se je najbolje odrezal Tine Bogataj, saj je osvojil odlično 7. mesto. Na 18. mestu je končal Urban Rogelj, mesto za njim pa Nejc Ulaga.
Za vsemi fanti so se po zaletu 60-ke spustila še štiri dekleta. Naslov državne prvakinje je pripadel naši Urši Bogataj, ki je Emo Klinec premagala za 4,5 točke. Tretje mesto je osvojila Julija Sršen.
Dobre pol ure po posamični tekmi so se fantje še enkrat podali v boj za naslov ekipnega državnega prvaka. Naslov ekipnega državnega prvaka dečkov do 15 let so ubranili Mengšani (Lanišek, Komatar, Šarc in Pavc Alibabič). Drugi so bili Logatčani  (Šen, Modic, Matko in Jurič), tretji pa Triglavani (Romšak, Zupan, Vodan in Prevc). Prva ekipa Ilirije (Bartol, Ferkov, Setnikar in Seretinek) je pristala na četrtem mestu za le 0,7 točke. Druga ilirjanska ekipa (Drobnič, Peklaj, Rogelj in Štemberger) pa so osvojili 6. mesto.
 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top