Mostec, 27.10.2012

Kljub slabemu vremenu in nekaj prekinitvami zaradi močnega naliva, nam je včeraj uspelo državno prvenstvo v celoti izpeljati. Še več! Ilirjani so osvojili več naslovov:
naslov državnega prvaka v posamični konkurenci v kategoriji dečkov do 15 let: Tine Bogataj,
naslov ekipnega državnega prvaka v kategoriji dečkov do 15 let: 1. ekipa v sestavi Tine Bogataj, Jan Kus, Urban Rogelj in Nejc Ulaga),
naslov državnega podprvaka v posamični konkurenci v kategoriji dečkov do 15 let: Urban Rogelj ter
naslov državne podprvakinje v posamični konkurenci v kategoriji deklic do 15 let: Anita Seretinek.
Čestitke vsem tekmovalcem za odlične skoke in obema trenerjema (Kristjanu in Anžetu) za uspehe njunih varovancev. Več podrobnosti pa v nadaljevanju prispevka.

  

Kranj, 27.10.2012

Za pokalne točke so se v Kranju borili tudi mladinci, člani in članice. Več o njihovih dosežkih si preberite v nadaljevanju.

Mostec

V kategoriji dečkov do 14 let je naslov državnega prvaka osvojil Kristjan Lesnik (SK Triglav), drugi je bil Timi Zajc (SD Vizore), tretji pa prav tako Triglavan, Domen Prevc. Od naših je bil najboljši Benjamin Podobnik na 10. mestu, takoj za njim se je uvrstil Damjan Suzič, 12. pa je bil Jaka Bradeško. Gašper Sršen je osvojil 18. , Mark Ivanov pa 26. mesto. Žal do točk niso prišli Matej Kermavner (36.), Matija Vidic (42.) in David Škof (43.).

Kot smo že zapisali, sta pri dečkih do 15 let za dvojno ilirjansko zmago poskrbela Tine Bogataj in Urban Rogelj. Tretje mesto je osvojil Urban Klinc (SSK Šmartno na Pohorju). Med najboljših šest se je uvrstil še Nejc Ulaga (6.), Jan Kus pa je bil, zaradi padca pri 58,5 metrih v prvi seriji, na koncu osmi.

Za naslov državne prvakinje se je včeraj pomerilo tudi lepo število deklet, saj jih je bilo na startu kar devet. Pričakovano in z naskokom je zmagala Ema Klinec (SSK Alpina), drugo mesto si je šele z drugim skokom priborila Anita Seretinek, tretja pa je bila Emina klubska kolegica, Nika Križnar.

Na štartni listi je bilo včeraj kar 14 ekip in boj za naslov ekipnega državnega prvaka je bil napet. Po prvi seriji in po nesrečnem Urbanovem padcu, so člani prve ilirjanske ekipe za vodečo ekipo iz Velenja, zaostajali le 3,1 točko. V drugi seriji pa so naši fantje naredili še daljše skoke in tako zmagali z naskokom 46,3 točk. Vendar pa Velenjčani niso le izgubili prvega mesta, temveč tudi drugo, saj so jim ga speljali člani prve ekipe SK Triglav in so tako končali na tretjem mestu. Odlično se je odrezala tudi naša druga ekipa, v sestavi: Jaka Bradeško, Damjan Suzič, Benjamin Podobnik in Anita Seretinek, saj so osvojili odlično 4. mesto. Tretja ekipa (Matej Kermavner, Matija Vidic, Mark Ivanov in Gašper Sršen) so bili 11.

Uradni rezultati:
D-14
D-15
DE-15
ekipno D-15

Več fotografij iz podelitve, je v naši galeriji.

 

Kranj

Tudi v Kranju so imeli včeraj težave z vremenom, zato so lahko izpeljali le eno serijo, zaradi slabe napovedi pa je organizator odpovedal tudi nedeljsko tekmo.

Pri najmlajših mladincih je bil naš najboljši Urban Šeme, ki se je uvrstil na 4. mesto in je stopničke zgrešil le za 0,6 točke. V isti kategoriji so tekmovali še trije naši fantje. Na 11. mesto se je uvrstil Matija Štemberger, Martin Capuder je bil 13., Jan Halec Makovec pa 17.

Pri starejših mladincih (do 18 let) je bil naš najboljši Matic Rogelj, na 5. mestu. Sledili so mu: Nejc Seretinek (15.), Ožbej Ferkov (17.), Rok Setnikar (18.) in Matija Peklaj (28.).

V članski konkurenci sta nastopala le Žiga Mandl (9. mesto) in Tim Babnik (15. mesto). Pri dekletih je Urša Bogataj osvojila 5. mesto, Špela Rogelj pa 6.

Uradni rezultati:
Člani
Članice
M-18
M-16

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top