O smiselnosti regijskih tekmovanj je bilo v Mostecu kar nekaj pripomb, zlasti zato ker je v nekaterih kategorijah sodeluje malo tekmovalcev. Dodatno je spodbudilo razprave (in malce nerganja) še izjemno slabo vreme. Razen ledišča, ki smo si ga najbolj želeli, se je vreme že dva dni kazalo v vseh dimenzijah: deževno, toplo, megleno in zopet v ponovljenem vrstnem redu. Celo Sonce se je sililo čez meglo. Tudi žlehtnobnemu vremenu smo nekako kljubovali in izpeljali tekmovanje brez pripomb. Uvodoma še tole: svoj prispevek so dali nekateri izredno »nadarjeni in perspektivni štamfači (premočeni za tri preoblečene majice).«

  SLIKE SO POD NASLOVOM FOTOREPORTAŽE

EN SAM ŠTAMFAČ

STO LJUDI IN EN SAM …

 

 

REZULTATI:

dečki do 13 let

dečki do 12 let

dečki do 11 let

dečki do 10 let

Največ občinstva se praviloma nabere ob najmanjši skakalnici. Na oglede pridejo pogosto  tudi dedki in babice, pa še kakšen stric in sosed. Navijanje je najbolj bučno. Ob padcih pa lahko slišimo najgloblje vzdihe. »Ubogi otrok!« Toda otrok spusti dve, tri solze, se pobere, gre nazaj na skakalnico in ponovno skoči.

Vodje tekmovanj so kadar je slabo vreme, zaskrbljeni, saj se lahko napake tekmovalca v takšnih primerih stopnjujejo. Vlažen sneg, slabe smučine, mehko doskočišče … Toda tokrat je bilo vse v redu.

Medtem, ko so tekmovalci »požirali« snežene stopnice in čakali na vstop v smučino (upajmo, da bo vsaj letos vlečnica), so se nekateri Ilirjani greli pri Ivanki in mešali ričet ter segedin. Oboje okusno kot najlepši skok.

Napovedovalec Mitja je diktiral tempo skokov in sem ter tja namesto v radijsko postajo, dajal navodila kar v mikrofon, da smo ga slišali vsi. Tudi to je bilo zabavno.

 do_9_let.jpg

 MED CICIBANI DO 9 LET (IN DEKLICAMI) JE PRIŠLO DO DELITVE DRUGEGA MESTA, ZATO JE PODSTAVEK ZA TRETJE MESTO PRAZEN. 

do_11_let.jpg

 NA TEJ FOTOGRAFIJI JIH NEKAJ MANJKA. MUDILO SE JIM JE DOMOV.

do_12_let.jpg

 PO IZRAZU ZMAGOVALCA OBRAZA SODEČ MU JE NAJVEČJI IDOL JANNE AHONEN (V RESNICI KOMAJ ZADRŽUJE NASMEH).

 do_13_let.jpg

 KDO BI SI MISLIL, DA SO STARI 13 LET.

 

Rezultati tekmovanja bodo objavljeni šele v ponedeljek. Pregovor pravi: "kovačeva kobila je največkrat bosa."  Zakaj? Zato ker sem BP (urednik strani) obležal v postelji, rezultate pa pustil v Mostecu. Brez zamere.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top