COC Kranj: Musiolu prva tekma
Žiga Mandl poskrbel za veselje v slovenskem taboru.


vse besedilo: Klemen Zibelnik, SmučkaV gorenjski metropoli se je ustavil celinski pokal. Prvo tekmo je dobil Nemec Julian Musiol, ki je bil po prvi seriji le na sedmem mestu, a v finalu nastopil odlično. Drugo mesto je zasedel vodilni po "prvem polčasu" Čeh Ondrej Vaculik, najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je zasedel Žiga Mandl, ki je tako prišel do uspeha kariere. "Z današnjo predstavo sem zelo zadovoljen. Zelo sem vesel," je dejal Mandl.

Njegov uspeh so dopolnili Rok Urbanc na 5., Peter Prevc na 11., Matic Kramaršič na 22. in Primož Pikl na 28. mestu.


Rezultati: Celinski pokal .: Kranj :. Uradni rezultati

COC Ljubno: Maja Vtič šesta
Pod žarometi je tretjo zmago v karieri dosegla Nemka Magdalena Schnurr.Delavci na skakalnici na Ljubnem ob Savinji so zadnji teden opravili ogromno dela, da so uspeli pripraviti skakalnico za današnjo prvo tekmo celinskega pokala za dekleta. Njihov trud so nagradili tudi obiskovalci, ki so se v lepem številu kljub dežju zbrali ob doskočišču in navijali za vse tekmovalke. Pod žarometi se je tako najbolje znašla Nemka Magdalena Schnurr, ki je bila najboljša že po prvi seriji. 16-letnica se je tako tretjič v karieri povzpela na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Z zaostankom ene točke je drugo mesto zasedla Norvežanka Anette Sagen, ki je lastnica rekorda skakalnice. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je stopila še ena Nemka in sicer Ulrike Graessler.

Slovenske tekmovalke so nastopile dobro. Maja Vtič si je z Helene Olsson Smeby delila šesto mesto. Špela Rogelj je bila 13., Eva Logar 15., Manja Pograjc 16., Barbara Klinec 17., Anja Tepeš 25., Monika Planinc 31. in Gabi Robnik 33. Mateja Vivod in Anja Javoršek nista nastopili. Jutri varovanke Primoža Rychlya čaka še ena preizkušnja.


Rezultati: Celinski pokal .: Ljubno :. Uradni rezultati

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top