Danes so se po vsej Sloveniji odvijale regijske in pokalne tekme za Pokal Cockta. Naši najmlajši člani, cicibani do 9 let, so se odpravili na prenovljeno skakalnico v Gunclje, dečki in deklice v kategorijah od 10 do 13 let so skakali v skakalnem centru Mostec, dečki in deklice od 14 do 15 let pa so se za prve pokalne točke potegovali v Kisovcu.
Skupni današnji izkupiček Ilirjanov je bil:
          šest zmag,
          tri druga mesta in
          eno tretje mesto.
Več o rezultatih naših skakalk in skakalcev v nadaljevanju članka. Fotografije iz Guncelj bodo objavljene naknadno, iz Mosteca pa jih je za nas pripravil Logatčan Rok Krisper in si jih lahko ogledate na običajni povezavi.
anita_seretinek.jpg 
 

Cicibani do 9 let – Gunclje
V konkurenci enajstih tekmovalcev iz dveh klubov, sta dvojno zmago domov prinesla Damjan Suzič in Gal Ivanov. Povzemamo trenerjeve besede današnjih uspehov cicibanov. "Damjan je prikazal lepe skoke, z (kot se je izrazil napovedovalec Miran Tepeš) zametki telemarka in je z osmimi metri postavil tudi prvi uradni rekord skakalnice. Drugi je bil Gal, ki mu je prvič uspelo, da se je stoje odpeljal v iztek skakalnice. Za uspeh je bil takoj nagrajen z lepimi ocenami. četrto mesto je osvojil Uroš Jovanovič, ki je zelo dobro odskakoval na koncu "mize". Malo izpiliva let in "podn" mu ne uide. Sedmi je bil Timotej Jeglič, ki je po počitnicah imel le dva treninga, ravno na tekmi pa je naredil svoje tri najboljše skoke. Ubogal je moje nasvete in ni skakal, kot bi sam rekel "na kljunčk". Osma je bila, kot najmlajša (letnik 2004) Tinkara Gros. Nad njenim pogumom, zagnanostjo in dolgimi skoki pa smo bili vsi navdušeni. Deseti je bil na svoji prvi tekmi Nik Škof, odskakal pa jo je kot profesionalec. Vseh šest bi rad posebej pohvalil za pridnost, lepe skoke in odlične uvrstitve!"
Slike iz Guncelj bodo naknadno objavljene v galeriji.
 
Dečki do 10 let – Mostec
Zmaga v tej kategoriji je ostala doma, za kar je poskrbel Benjamin Podobnik.
 
Dečki do 11 let – Mostec
V tej konkurenci je prvo mesto osvojil Lovro Kos iz Moravč, drugi je bil Logatčan Matej Jurič, ki je za manj kot eno točko ugnal našega Gašperja Sršena. Mark Ivanov je osvojil 4. mesto, Matevž Gros 6. in David Škof 7. mesto. Davidu gredo danes še posebne čestitke za pogum, saj je bila to njegova prva tekma.
 
Deklice do 11 let – Mostec
Konkurenca pri dekletih je bila skromna, saj sta se tekmovanja udeležili le Logatčanka Viktorija Šen in naša Anita Seretinek. Anita je izkoristila prednost domače skakalnice in poskrbela, da je zmaga ostala doma.
 
Dečki do 12 let – Mostec
Tudi v tej konkurenci so dominirali Ilirjani. Nejc Ulaga je tako z dolžino kot slogom osvojil prvo mesto, medtem ko je Tine Bogataj z najdaljšima skokoma v konkurenci (37,5 m in 38 m) pristal na drugem mestu, predvsem zaradi prvega skoka, pri katerem pristanek ni bil najbolj všeč sodnikom. Urban Rogelj je osvojil 4. mesto.
 
Dečki do 13 let – Mostec
Matija Štemberger je skokoma dneva (38,5 m in 39 m) poskrbel, da mu zmaga ni ušla, Tilen Bartol pa si je s prav tako odličnima skokoma zagotovil prednost pred ostalo konkurenco in se usidral na drugo mesto. Žan Burger je osvojil 9 mesto.
 
Dečki do 14 let – Kisovec
Za pokalne točke pa so se v Kisovcu potegovali  Ožbej, Matic, Rok, Nejc, Matija in Uroš. Ožbej Ferkov in Matic Rogelj sta bila med Ilirjani najboljša, osvojila pa sta 5. in 6. mesto. Rok Setnikar, ki si je po prvi seriji delil 1. mesto s Tržičanom Luko Pintaričem, je v drugi seriji imel smolo pri pristanku, tako da je pristal na 8. mestu. Nejc Seretinek je bil 10., Matija Peklaj 15. in Uroš Drobnič 22..
 
Deklice do 15 let – Kisovec
Pri predstavnicah nežnejšega spola sta se tekmovanja udeležili tudi dve Ilirjanki. Urša Bogataj je z naskokom skoraj 15ih točk osvojila prvo mesto, Eva Jamnik pa je bila četrta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top