Kdor je dober je dober, najboljši je pa Štembi!

30. 01. 2008

stemberger.jpgKisovec – Ilirijan Matija Štemberger je novi državni prvak Slovenije v smučarskih skokih do 11 let. Zlato si je priskakal v finalu, ko je na koncu le za 0,3 točke ugnal Stolana Matica Lotriča, ki je bil sicer boljši po metrih. Bron je na domačem terenu osvojil Žan Milan Žujič. Ekipno so pod žarometi slavili skakalci SSK Costella Ilirija pred domačini in presenetljivimi Stolani. Državna prvakinja v ženski kategoriji je postala Ema Klinec iz Alpine.

REZULTATI IN FOTOGALERIJA IZ SLONORDIC 

FOTOGALERIJA: 

Junak dneva Štemberger 

Na zelo dobro pripravljeni 20-metrski skakalnici v Kisovcu je domači klub SK Zagorje danes v oblačnem vremenu izpeljal državno prvenstvo do 11 let. Najprej so se pomerili dečki in deklice v solo kategoriji, pod žarometi pa so se nato udarili še v ekipni konkurenci. Junak dneva je Ilirijan Matija Štemberger (na sliki), ki se je z zlatom okitil kar dvakrat.

Prednost domačega terena za bron

Pri dečkih smo lahko spremljali boj med Ilirijani in Stolani, brez medalje pa niso ostali niti domačini. Po prvi seriji je vodil Stolan Matic Lotrič pred Ilirijanoma Tilnom Bartolom in Štembergerjem. četrti je bil Jernej Silvester iz Stola, na petem mestu pa domači adut Žan Milan Žujič. V finalu so se karte kar premešale. Med omenjeno peterico jo je najslebše odnesel Silvester, ki je prejel ob odličnem skoku nizke sodniške ocene in končal na petem mestu. Z očem težko vidnim, zelo dolgim skokom, je v finalu na stopničke iz petega mesta prišel domači as, Žujič, ki je v finalu prehitel še Bartola. Bolj kot slednjemu pa je napad na Lotriča uspel Štembergerju, ki je z odličnimi ocenami prišel do novega naslova državnega prvaka. Lotrič je na drugem mestu zaostal le za 0,3 točke, zlata pa so ga stale predvsem sodniške ocene. Metri so bili namreč na njegovi strani. Pri deklicah je prepričljivo slavila Žirovka Ema Klinec pred domačo matadorko Julijo Sršen in novim obrazem na skakalni sceni, vsaj kar se stopničk tiče – Ano Abino iz Zabrdja. Tekmovanja sta se udeležila tudi dva skakalca iz Turčije, ki sta dokazala, da čez nekaj let utegnemo pisati o prvem Turku, ki se je prebil na tekmo svetovnega pokala.

Ilirijani razred zase

Na ekipni tekmi, ki je potekala izjemno hitro, so skakalci prve ekipe iz Ilirije deklasirali konkurente. Na koncu so slavili s prednostjo 32,3 točk pred drugouvrščenimi domačini, ki so tako prišli še do tretje medalje danes. Boj izjemno izenačenih ekip Logatca, Alpine in Stola so po zaslugi Lotriča in Silvestra, ki sta bila najboljša posameznika tekme, dobili slednji. Logatčani so zaostali za pičli dve točki in desetinko na četrtem mestu, Žirovci pa še za dodatnih 4,5 točk na šestem mestu.

Do jutri popoldne bo na ogled tudi fotogalerija iz Kisovca. Vsi, ki bi radi kakšno sliko, lahko pišete na luka.dolar@sloski.si.

Rezultati

Dečki do 11 let
1. Matija Štemberger (SSK Costella Ilirija) 235,3 točk
2. Matic Lotrič (SSK Stol Žirovnica) 235,0 točk
3. Žan Milan Žujič (SK Zagorje) 231,1 točk
4. Tilen Bartol (SSK Costella Ilirija) 230,4 točk
5. Jernej Silvester (SSK Stol Žirovnica) 230,1 točk
6. Martin Capuder (SK Termit Moravče) 226,4 točk
———————————————————–
Podrobni rezultati >>>

Deklice do 11 let
1. Ema Klinec (SSK Alpina Žiri) 223,3 točk
2. Julija Sršen (SK Zagorje) 201,8 točk
3. Ana Abina (ŠD Zabrdje) 181,1 točk
———————————————————–
Podrobni rezultati >>>

Dečki do 11 let – ekipno
1. SSK Costella Ilirija I 873,3 točk
   (Rogelj, Bogataj, Bartol, Štemberger)
2. SK Zagorje 841,0 točk
   (Jesih, Sršen, Juvančič, Žujič)
3. SSK Stol Žirovnica 817,4 točk
   (Dovžan, Končnik, Lotrič, Silvester)
4. SSK Logatec 815,3 točk
   (Jurič, Matko, Šen, Sovan)
5. SSK Alpina Žiri 810,8 točk
   (Jereb, Rekar, Klinec, Jelovčan)
6. SSK Velenje 750,5 točk
   (Vitez, Vrhovnik, Strehar, Samec)
———————————————————–
Podrobni rezultati >>>

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top