Norvežani zmagovalci, naši nad pričakovanji

Tom Hilde, Anders Jacobsen, Anders Bardal in Björn Einar Romören so s prednostjo točno stotih točk dobili ekipno preizkušnjo v Planici. Drugo mesto so osvojili Finci (Happonen, Hautamäki M., Hautamäki J., Ahonen), šele v zadnjem skoku pa so se na tretje mesto zavihteli Avstrijci (Koch, Morgenstern, Kofler, Schlierenzauer). Žal so prav v zadnjem skoku po zlu šle stopničke za Slovence, a Primož Pikl, Jurij Tepeš, Robi Kranjec in Jernej Damjan so dosegli še vedno odlično četrto mesto.

dsc02424.jpg

Fantastična tekma in gladka zmaga Norveške se je napovedala že v prvi seriji. Vsi Vikingi so namreč prikazali skoke pred 210 metrov, najdaljši je bil Bardalov 232.5 metrov. Avstrijci so zmago ali drugo mesto zapravili že v prvi seriji, ko je Martin Koch pristal pri 105.5 metrih. V nadaljevanju tekme jim je ostal lov na stopničke, ki jim je uspel prav s fenomenalnim zadnjim skokom Schlierenzauerja. Pred njimi so končali še Finci, pri katerih preko dvesto metrov ni potegnil le Jussi Hautamäki.

FOTOREPORTAŽA: Tudi danes smo s fotoaparatom skušali "oplahniti" čim več dogajanja v Planici. Žal nimamo velikih možnosti ker nam služba stikov z javnosti OK ne omogoča normalnega dostopa do spletne strani niti do položajev kjer bi lahko bolje fotografirali (izgovarjajio se seveda na vfisokega mednarodnega predstavnika Hoferja …) 

Slovenski orli so danes vsej zbrani množici pod Poncami pripravili odlične polete, katerih krona je bilo četrto mesto. Ostaja sicer grenak priokus, saj so bili vse do zadnjega skoka na tretjem mestu. A realno gledano, pred tekmo nihče ni pričakoval tako odprtega boja za stopničke vse do zadnjih poletov. Odlične polete je prikazal Robi Kranjec, s prvim poletom je množico obnorel tudi Jurij Tepeš. To sta tudi dva skakalca, ki sta danes presegla dvesto metrov. Na koncu je zmanjkalo le 4,7 točke do stopničk, a sezono zaključiti s četrtim mestom je fantastičen rezultat. Naši so sezono zaključili tako, kot so jo začeli v Kuusamu – s četrtim mestom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top