Danes, 8. aprila 2008,
je bila v Mostecu 9. seja IO SSK Ilirija. Na (dopolnjenem) dnevnem redu je bilo več pomembnih točk. Med drugim:

  1. Poročilo trenerjev za minulo sezono;
  2. Poročilo naših članov, ki delujejo v organih SZS;
  3. Finančno poročilo za leto 2007;
  4. Priprave na skupščine kluba;
  5. Predlog sporazuma med Zavodom Tivoli in SSK Ilirija o upravljanju objektov v Mostecu;
  6. Razno

Več o kategorični razpravi članov IO in o sprejetih sklepih,  objavljamo v povzetku v nadaljevanju.


Seja je bila zaradi obsežnega dnevnega reda in kljub konstruktivni debati, dolga več kot dve uri.

 I.

Skupna ocena IO je bila, da je bila sezona uspešna, da so bili v glavnem vsi cilji doseženi (razen tistih, ki jih je narekovala letošnja zima). Tudi odločitev, da se najboljšim tekmovalcem iz našega kluba primerno zahvalimo, je bila enotna. To se bo zgodilo na letošnjem občnem zboru. 19. aprila. Skratka, poročila trenerjev so bila sprejeta. "Vodja stroke" Franci Rogelj je predlagal trenersko sestavo za prihajajoče obdobje. I. in II. selekcijo bo v prihodnje vodil Kristjan Deterding, ki je diplomiral na fakulteti za šport (z odliko! – ČESTITAMO!) in bo od poletja redno zaposlen v klubu. Njegov pomočnik bo kot doslej Miha Sever.

Začasno bo III. selekcijo vodil Andrej Lesnik, IV. in V. selekcijo pa prav tako začasno Jure Radelj. Na seji 13. maja bo IO našel trajno rešitev za ta trenerska mesta.

Naš Majč se bo sredi leta upokojil in bo v prihodnosti, skupaj z Lukom Koprivškom trenerski svetovalec. 

 

II.


Poročilo naših predstavnikov v SZS
je bilo jasno, jedrnato in zaskrbljujoče. Na osnovi tega, da športni direktor Franci Petek menja trenerje v vseh kategorijah, si lahko mislimo, da je bila sezona slaba (terenrje menjajo povsod takrat, ko ni pravih rezultatov). Jasne ocene o doseženem žal doslej še ni bilo.

Javnost je bila že seznanjena s katastrofalnim finančnim stanjem SZS. Čeravno naj bi nordijski del posloval pozitivno, so odgovorni (po naši presoji Valant in Kalan), prenesli izgubo tudi na nordijski del. Člani IO so bili zaradi razmer ogorčeni. V razpravi, kjer so povedali marsikatero pikro, so bili enotni, da mora svoje povedati tudi tako imenovani POOL. Samo ta je lahko sogovornik v finančnih zadevah. Čeravno ni bilo izraženo direktno, je bilo vendarle precej jasno, da bi morala Kalan in Valant "spakirati" iz SZS (brez kovčkov).

Tretji sklop vprašanj v tej točki se je nanašal na oblikovanje trenerske strukture v SZS. Naši predstavniki imajo do nove trenerske garniture poenoteno stališče. Treba je začeti znova, vendar kako? Kako do vrhunskih rezultatov? O tem bo treba odločiti na vrhu! Zelo jasno je, da skakalce naredijo klubi in ne Zveza. In kar so še opozorili člani IO SSK Ilirija: nekateri trenerji so že predolgo na istih mestih, zato je treba vpeljati v skakalni šport tudi trg delovne (trenerske) sile!

Po temu kar je bilo povedano na seji IO bo na prej omenjene teme še veliko vročih razprav in krvi! 

 

III.


Finančno poročilo
, ki so ga pregledali tako finančni strokovnjaki kot nadzorni odbor, je zdrsnilo skozi sito IO brez pripomb. Vse je jasno! V amaterski dejavnosti oziroma zanjo – žal ni finančnih sredstev, ki bi bila na odmet.


Seja skupščine SSK Ilirija bo 19. aprila ob 12. uri.
Ta dan se bo v Mostecu dogajalo več stvari. Dopoldan naj bi imeli "prilagojeno delovno akcijo," ob 11. uri sestanek vseh staršev in ob 12. uri sejo skupščine, ki naj ne bi trajala več kot eno uro. Ob 13.30 uri bomo začeli s klubskim dnevom, na katerega bomo povabili tudi sponzorje. Nato gas! Z GLAVO NA ZABAVO!

IV.

Ključna zadeva za razvoj skakalnega športa v Mostecu je seveda upravljanje in vzdrževanje objektov. Objekti v Mostecu so last MOL oziroma Zavod Tivoli, ki je kompleks dolžan vzdrževati in upravljati. Ker pa smo člani SSK Ilirija to počeli do sedaj sami, bo predvidoma Zavod Tivoli to dejavnost s posebno pogodbo zopet prenesel na naš Skakalni klub.  To smo skušali pojasniti kar se da enostavno, čeravno zadeve niso povsem jasne ali drugače povedano – v vseh podrobnostih bo pogodba dogovorjena v naslednjih dneh.

 

V.

Pod razno je bilo sicer obravnavanih več zadev, med drugim pismo ene izmed mamic našega skakalca in skakalke, v zvezi z organizacijo izleta na ogled poletov v Planico. IO je sprejel pismo na znanje in obžaloval, da so se zgodile nepravilnosti, vendar je obenem izrazil upanje, da je imel izlet tudi pozitivne točke, ki jih ne gre prezreti!

Člani IO so sprejeli na znanje informacije o možnostih gradnje Zimsko – športnega središča v Podutiku, ki bo, ko bo dograjen, deloval 360 dni v letu! S konceptom je seznanjen tudi župan mestne občine g. Janković (posebej nismo preverjali, vendar naj bi ga zanesljivo in močno podpiral!). Zasnova dobiva vse večjo podporo tako v strokovni kot v športni  javnosti in seveda v politiki.

Čeravno so imeli člani IO marsikaj povedati čez "skakalno" poblast, tudi čez lastne vrste in stroko, so odšli s seje z nekakšno vedrino. Z novim nabojem za nov elan. Po dveh urah in pol! To res ni slabo!

 
B.P.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top