Malce pozno objavljamo vsebino tekmovanja z Revije skokov MOSTEC 2008. Včasih so to opravičevali z izrazom: »Tehnika narodu.«

Nastalo je ogromno fotografij, ki jih je treba še nekoliko "obdelati." Zahvaljujemo se MI-PRESS, gospodu  Grosu, našemu članu, posebej pa gospodu Miklavcu, sinu  gledališkega igralca Miklavca, ki je bil prav tako velik ljubitelj skokov ter fotografij.

TISOČ FOTOGRAFIJ IZ REVIJE SKOKOV MOSTEC 2008

podelitev.jpg

Letošnja Revija skokov je bila tudi po zunanji podobi lepa prireditev, za nas organizatorje pa kar malce naporna.  13 tekmovanj,  prav toliko  kategorij, štiri skakalnice, skoraj tristo tekmovalcev … Statistika, ki da misliti. Tako v organizacijskem kot tehničnem smislu. In kot rečeno, za organizatorje kar naporna prireditev. Ampak vse odtehtajo nasmehi tekmovalcev, zlasti najmlajših, ko  pogledajo v svojo, še raje v sosedovo vrečko z nagrado.

REZULTATI IN FOTOGRAFIJE NA MI-PRESS:  (Vredno ogleda – zato ker so pod slikami tudi imena skakalcev in klub iz katerega prihaja)


Petek, 20. 6., prvi tekmovalni dan

Prvi tekmovalni dan, ko so se merili cicibani do 9, dečki do 10 in 11 let ter deklice do 11 let, nam je močno pokvarila nevihta, ki jo je – domnevamo podobno kot vremenoslovci – pripeljal s seboj naš predsednik, ki je prišel iz Gorenjske. OK. Tokrat mu naj bo! Resnično nismo imeli problemov z zalivanjem skakalnice. Toda v prihodnje nam naj ne počne takšnih zadreg. Mislimo na predsednika! O »dirki« pa samo to: ŠLO JE NA NOŽ! Za vsak centimeter in vsak doskok. V piko! 


Sobota, 21.6., drugi tekmovalni dan

Drugi tekmovalni dan nam ni pokvaril niti predsednik (vedno mora biti nekdo kriv in  zato imamo predsednike). Pravzaprav je bil kriv zato, ker je bilo malce vroče in so  se na čelih tekmovalcev pojavile potne kapljice. Je pa tudi res, da za vse ni nikoli vse prav. Dopoldan so bili v kategoriji D – 12 in 13 ter v kategoriji deklet do 15 let, videni prestižni odskoki, leti in doskoki. Naš Rok je skočil kar 59 metrov, padel in se veselil, ker je doživel na tej skakalnici novo dimenzijo. Let, ki včasih ne uspe niti članom. O padcu pa: pha, bo drugič bolje! Tudi v nekaj starejši kategoriji so bili videni lepi skoki, da ne govorimo o članih absolutno, članicah, mladincih in kategoriji univerzitetnih študentov. Rezultati seveda povedo največ.

Marjan Prelovšek  – MAJČ

majc_1.jpgKdo ne pozna Majča? (v sredini med Šinkovcem in Remzom) Legendo slovenskega skakalnega športa. Osebni rekord je postavil pred ohoho leti! 148 metrov. Še danes je to dolg skok. Trener od kar je nehal z aktivnim skakanjem. Spomladi se je upokojil. Ampak samo formalno, kajti še naprej ostaja v tem športu. Trener je po duši: TRENER SKAKALCEV, napisano z velikimi črkami. Njegovo poklicno pot so prevzeli drugi! Ljubo Jasnič, naš predsednik je s čudovitimi besedami opisal Majčevo kariero, jo povezal z legendami skakalnega športa kot je Zdenek Remza, Čeh na čelu Ilirije in slovenske reprezentance, z Vilijem Vrhuncem nekdanjim funkcionarjem in prav tako legendo na tem področju … Bila sta lepa dneva, z ne preveč zadregami, skratka teklo je kar gladko. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top