Zimska sezona je v polnem teku, zato je bilo tudi v preteklem tednu kar nekaj zanimivega dogajanja na snežnih površinah širom Evrope. Za uvod se bomo podali v deželo tisočerih jezer, na Finsko ??, kjer je potekalo mladinsko svetovno prvenstvo. Finska je v športnem svetu znana predvsem po odličnih hokejistih ? (Teemu Selänne, Jari Kurri, Saku Koivu…), skozi zgodovino so imeli kar nekaj odličnih dirkačev ?️ (Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen…) seveda pa imajo tudi obilico uspešnih ostalih zimskih športnikov ⛷️ (Janne Ahonen, Tanja Poutiainen, Kalle Palander…). Prav izjemni smučarski skakalec Janne Ahonen prihaja iz mesta, v katerem so se merili trenutno najboljši mladinci na svetu. Poleg tega je Lahti tudi prizorišče zadnjega nordijskega svetovnega prvenstva.

Pristanišče v Lahtiju

 

Za prisotnost našega kluba sta letos poskrbeli dekleti, Pia Mazi ter Ema Volavšek. Pia je nastopala na skakalnih preizkušnjah, Ema pa je svojo trenutno pripravljenost merila na tekmah nordijske kombinacije. Na četrtkovi posamični preizkušnji v skokih je Pia skočila 80 m in 82 m, kar je bilo dovolj za uvrstitev na 24. mesto. V soboto pa je nastopila tudi na ekipni tekmi in z reprezentančnimi kolegicami ?? (Jernejo Repinc Zupančič, Katro Komar in Jernejo Brecl) prišla do 5. mesta. Že v sredo pa je edina tekma na prvenstvu čakala kombinatorke. Ema je po prvem, skakalnem delu zasedala 7. mesto, to mesto pa je obdržala tudi ob koncu tekme.
Rezultati:Skakalni center

 

Našo pozornost selimo v državo, ki je po navadi ne povezujemo s smučarskimi skoki. Ob njeni omembi, je ena prvih asociacij “Drakula”, sicer roman irskega pisatelja Brama Stokerja ✍️. Na športnem parketu pa so svoj pečat pustili odlični nogometaš Gheorghe Haghi ⚽, trenutno tretja teniška igralka sveta Simona Halep ? pa ena izmed najboljših gimnastičark Nadia Comăneci ? in mnogi drugi. Govorimo seveda o Romuniji, ki je leta 2007 postala članica Evropske unije ??. V Rašnovu sta bili na sporedu 12. in 13. tekma ženskega svetovnega pokala v tej sezoni. Tudi tokrat sta bili na štartu dve naši članici, Špela Rogelj in Urša Bogataj. Slednja se je na sobotni preizkušnji uvrstila na 12. mesto, Špela pa je bila 21. V nedeljo pa sta naši dekleti na 97-metrski skakalnici osvojili 14. (Urša) in 18. (Špela) mesto.
Rezultati:


V prekrasnem vremenu pa je v soboto in nedeljo v Planici potekal Celinski pokal v nordijski kombinaciji in skokih. Tako na kombinatorski kot na skakalni tekmi smo imeli po enega predstavnika, oba pa sta nastopila na po eni tekmi. Na sobotni kombinatorski preizkušnji je nastopil Damjan Suzič ter se uvrstil na 49. mesto. V nedeljo pa je nastop vknjižil Lovro Kos, ki pa je, podobno kot Damjan, ostal brez točk, na 40. mestu.
Rezultati:


 

?⏳Kaj pa nas čaka v tednu, ki se je danes dobro začel? Svetovni pokal za dekleta bo konec tedna potekal v avstrijskem Hinzenbachu, fantje se bodo merili na letalnici v Oberstdorfu, prav tako pa bo v Nemčiji tudi svetovni pokal v nordijski kombinaciji, in sicer v Klingenthalu. Tudi ta teden bo tako atraktiven, o dogajanju, ki bo vključevalo naše zmaje pa vas bomo seveda obveščali.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top