??, ??, ??, ??, ??, Schonach, Zakopane, Planica, Otepää. Podali se bomo na pravcato evropsko turnejo, na kateri bomo preverili, kateri naši tekmovalci so se udeležili različnih tekmovanj in kako so se odrezali.

Pa začnimo. Gremo v nemško zvezno deželo Baden-Württemberg oz. v nemškem jeziku Baden-Württemberg, v danščini Baden-Württemberg, v hrvaščini Baden-Württemberg, italijanščini Baden-Württemberg in v švedščini Baden-Württemberg ??. V tamkajšnjem Schonachu so se na Alpskem pokalu merila dekleta. Odlične rezultate sta zabeležili Pia Mazi ter Ema Volavšek. Na prvi tekmi je Pia skočila na drugo stopničko, Ema pa je pristala tik pod odrom za zmagovalce, na 4. Rezultati AP dekleta, Schonach, prva tekma Na tekmi, ki je potekala naslednji dan pa se je na četrto mesto uvrstila PiaRezultati AP dekleta, Schonach, druga tekma

Schonach im Schwarzwald

 

Greemo naprej, v legendarne poljske Zakopane. Na skrajnem jugu države, blizu meje s Slovaško, leži mesto, v katerem je velik del svojega življenja preživel Stanisław Witkiewicz, poljski slikar, arhitekt in pisatelj. Ker pa ste na spletni strani smučarskega skakalnega kluba in ne na strani Narodne galerije, vas bo najverjetneje bolj zanimal podatek, da se je v Zakopanah rodil Kamil Stoch ?. Kakorkoli, v ta kraj sta se po nove izkušnje podala Benjamin Podobnik in Gašper Sršen. Na sobotni tekmi FIS pokala, ki je potekala v času kosila se je Benjamin uvrstil na 46. mesto, Gašper pa je bil 51. 

 Nedeljsko preizkušnjo pa je na višji poziciji zaključil Gašper (52.), Benjamin pa si je priskakal 62. mesto. 

Zakopane

 

Da ne boste imeli preveč domotožja, si bomo sedaj ogledali kaj se je dogajalo v Planici. Kraj, ki ne potrebuje dodatnih opisov. Pretekli vikend je na 95-metrski skakalnici potekal Celinski pokal za dekleta in FIS pokal za fante. Na tekmi deklet je nastopala tudi Ilirijanka, Pia Mazi in se v soboto uvrstila na visoko 5. mesto. Predstavnike pa smo imeli tudi pri fantih, in sicer so tokrat na tekmi nastopili Lovro Kos, Matija Vidic in Timotej Jeglič. Lovro je ob koncu zasedel 18. mesto, Matija 25., Timotej pa 65. Tako dekleta kot fantje so se merili tudi v nedeljo. Tudi na drugi tekmi je Pia skočila na 5. mesto, med fanti pa se nobenemu izmed naših predstavnikov ni uspelo prebiti do točk. Najboljši je bil tokrat Matija na 38. mestu, Lovro je bil 41., na tekmi pa je nastopil tudi Maksim Bartolj in si priskakal 49. mesto. 

 
 
 

Planica

 

Sedaj pa letimo več kot 1 500 km zračne razdalje severovzhodno, v estonsko “zimsko prestolnico”, Otepää. V tem mestu redno potekajo tudi tekme svetovnega pokala v smučarskem teku. V začetku januarja pa je tam potekal tudi celinski pokal v nordijski kombinaciji za dekleta, na katerem je nastopila tudi Ema Volavšek. Na prvi tekmi se je povzpela na 6. mesto, na drugi pa je po fotofinišu končala tik izven deseterice, na 11. mestu. 

 

Otepää

 

Končajmo pa kjer smo tudi pričeli, v Schonachu. Tam je potekal tudi Alpski pokal za nordijske kombinatorce in kombinatorke, tako v moški kot v ženski konkurenci pa smo imeli po enega predstavnika. Med fanti je Damjan Suzič skočil in pritekel do 72. in 45. mesta, Ema Volavšek pa je na prvi tekmi zmagala, na drugi pa končala pod stopničkami, na 4. mestu. 

 
 
 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top