jernej_damjanJerneja Damjana (in njegovega poškodovanega brata Anžeta) smo ujeli v Mostecu samo dva dni po tekmovanju v Zakopanih kjer je bil v samem vrhu. Vztrajno sta 'pilila' tehniko odskoka.

Jernej je bil v tekmovanju za veliko poletno nagrado v dobrem tednu dni trikrat med deseterico, dvakrat je bil mož dneva in navsezadnje letos vedno med trideseterico.

JERNEJ DAMJAN – ZA PRIJATELJE JAJC

 

_______________________________________________________________
 

Takole so poročali v Slonordicu z zadnjih tekmovanj v Zakopanih:

_______________________________________________________________

Damjan znova med najboljšimi

24. 08. 2007

Zakopane – Avstrijec Thomas Morgenstern je dobil četrto tekmo poletne velike nagrade v poljskih Zakopanah. Drugo mesto je osvojil njegov rojak Wolfgang Loitzl, "šele" tretji pa je bil domači šampijon Adam Malysz. Znova je odlično nastopil naš Jernej Damjan, ki je kljub poškodovanemu kolenu osvojil sedmo mesto (po prvi seriji je bil četrti). Primož Pikl je v želji po čimvišji uvrstitvi skočil slabše kot zna, a še vedno dovolj za uvrstitev med dobitnike točk. Končal je na 28. mestu. Brez finala so ostali preostali naši trije – Kranjec, Bogataj in Urbanc. Po prvi seriji je vodil povratnik po poškodbi, Nemec Michael Neumayer, ki pa je tekmo nato končal tik pred našim Damjanom.

 

25. 08. 2007

Zakopane – Poljski šampion Adam Malysz (139.5m; 133.5m – 296,4 točke) je danes razveselil večtisoč glavo množico pod skakalnico Wielka Krokiew in zmagal na šesti tekmi poletne velike nagrade. Drugo mesto je osvojil vodilni v skupnem seštevku Avstrijec Thomas Morgenstern (137.0m; 133.5m – 290,9 točk), tretji pa je bil njegov rojak Wolfgang Loitzl (138.0m; 129.0m – 273,6 točk). Novo odlično uvrstitev je zabeležil najboljši slovenski skakalec Jernej Damjan (137.0m; 125.5m – 267,0 točk), ki je tekmo končal tik pod odrom za zmagovalce. Zelo dobro je nastopil tudi Primož Pikl (128.5m; 120.5m – 243,7 točk), ki je osvojil 16. mesto. Žal so brez točk znova ostali Jure Bogataj (31.), Rok Urbanc (44.), Jure Šinkovec (45.) in Robert Kranjec (48.). Karavana se osmega septembra seli na Japonsko v Hakubo, kjer jih čakata dve tekmi za poletno veliko nagrado.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top