V soboto in nedeljo so Ilirjani po Sloveniji in drugod po Evropi posegali po najvišjih uvrstitvah. Sistematično jih bomo povzeli v nadaljevanju članka, izpostavimo pa naj:
  • v Kranju (pokalna tekma) – zmago Tilna Bartola in drugo mesto Matije Štembergerja (D-14) ter drugo mesto Nejca Seretineka (D-15);
  • v Žireh (državno prvenstvo) – prvo mesto Matije Štembergerja, tretje mesto Tilna Bartola (oba D-14) ter drugo mesto Matica Roglja in tretje mesto Nejca Seretineka (D-15); naslov ekipnih državnih prvakov do 15 let pa so priskakali: Nejc, Matija Š., Matic in Ožbej;
  • v Žirovnici (državno prvenstvo) – prvo mesto Damjana Suziča (D-10) in tretje mesto Benjamina Podobnika (D-11);
  • v Wisli (COC) – drugo mesto Jureta Šinkovca.
ekipni_drzavni_prvaki.jpg 
 
 

SOBOTA, 2.10.2010
COC-Wisla
Na predzadnji tekmi celinskega pokala se je odlično odrezal Jure Šinkovec, saj se je zavihtel na visoko 5. mesto.
Več na sloski
Pokal Cockta-Kranj
Dečki do 14 let
Za dvojno vodstvo sta poskrbela edina predstavnika kluba. Tilen Bartol se je zavihtel na najvišjo stopničko, Matija Štemberger pa takoj na naslednjo.
Uradni rezultati >>>
Dečki do 15 let
Cenetu Prevcu v Kranju nihče ni mogel vzeti prvega mesta, se mu je pa najbolj približal Nejc Seretinek, ki je bil odličen drugi. Za las je stopničke zgrešil Matic Rogelj, Ožbej Ferkov je bil 5., Rok Setnikar 11., Matija Peklaj 17., na 21. mestu pa je končal Uroš Drobnič.
Uradni rezultati >>>
Več na sloski 
AP-Oberstdorf
Na tekmovanje za Alpski pokal smo Ilirjani poslali tri tekmovalce. Na sobotni tekmi se je med njimi najbolje odrezal Gašper Bartol, ki je končal na 19. mestu, Jan Družina je bil 23., Tim Babnik pa 36. Več na sloski
 
NEDELJA, 3.10.2010
AP-Oberstdorf
Na zadnji tekmi za Alpski pokal so se naši trije Ilirjani odrezali takole:
-odličen 5. je bil Jan Družina,
-Tim Babnik je bil 43.,
-Gašper Bartol pa 45..
V skupnem seštevku pokala je na odličnem petem mestu Jan Družina, Gašper Bartol je 39., Tim Babnik pa 51.
Več na sloski
COC-Wisla
V Wisli se je prav tako odvila zadnja, finalna, tekma za Celinski pokal. Odlično se je odrezal Jure Šinkovec, saj se je zavihtel na visoko drugo mesto. Tudi Matic Kramaršič je bil odličen na 11. mestu.
Več na sloski
Državno prvenstvo – Žiri
Dečki do 14 let
Naslov državnega prvaka si je z odličnimi skoki priskakal Matija Štemberger, bron je osvojil Tilen Bartol. Odlični skoki so pod sam vrh, točneje na 5. mesto, pripeljali še Tineta Bogataja. Urban Rogelj je osvojil 10., Nejc Ulaga pa 14. mesto.
Uradni rezultati >>>
Dečki do 15 let
Do samega vrha Ilirjani v tej kategoriji nismo prišli, vendar pa niso fantje z nič manjšim zadovoljstvom skočili na preostali dve zmagovalni stopnički. Matic Rogelj je osvojil srebro, Nejc Seretinek pa bron. Na nehvaležnem 4. mestu je pristal Ožbej Ferkov, Matija Peklaj je bil 10., Rok Setnikar 16. in Uroš Drobnič 21.
Uradni rezultati >>>
Deklice do 15 let
Pri deklicah smo Ilirjani v »boj« poslali Anito Seretinek, ki je v konkurenci starejših deklet častno branila barve kluba.
Uradni rezultati >>>
Ekipno do 15 let
Ilirjani smo ubranili naslov državnega prvaka v kategoriji dečkov do 15 let. Tokrat so za prvo ekipo skakali: Nejc Seretinek, Matija Štemberger, Ožbej Ferkov in Matic Rogelj. Ilirija je imela v ognju še dve ekipi:
– za drugo ekipo, ki je na koncu osvojila 4. mesto, so skakali: Rok Setnikar, Tine Bogataj, Matija Peklaj in Tilen Bartol;
– za tretjo ekipo pa so skakali: Nejc Ulaga, Urban Rogelj, Mark Ivanov ter Uroš Drobnič in osvojili 12. mesto ter prehiteli dve ekipi (SSK Stol in SSK Bohinj).
Uradni rezultati >>>
Foto Bojan Ulaga >>>
Več na sloski
Državno prvenstvo – Žirovnica
Iz državnega prvenstva mlajših dečkov, je zapis o poteku tekmovanja pripravil kar sam trener, Kristjan Deterding.
V Glenci smo preživeli en super dan, saj so bili zelo uspešni vsi, ki so nastopali. Pohvalno!!! Najprej pa k rezultatom:
Dečki do 10 let
1. mesto: Damjan Suzič
25. mesto: Timotej Jeglič
27. mesto: Cris Veber
30. mesto: Nik Škof
Ja kaj naj rečem, Damjan je iz tapravega testa, saj je že tretjič zapored ugnal vso konkurenco, sicer za las, ampak zmaga je le zmaga. Malo bo treba izpiliti doskok. Ostali trije so pokazali veliko mero poguma in želje po dobroh uvrstitvah, vendar vsi nastopajao v kategoriji nižje, Cris pa je celo dve leti mlajši od konkurentov.
Uradni rezultati>>>
Dečki do 11 let
3. mesto: Benjamin Podobnik – prelepa uvrstitev in zaslužil si je medaljo;
30. mesto: Matej Kermavner, ki je imel smolo v drugi seriji in na žalost padel. Sicer bi se uvrstil precej višje, vsekakor pa si zasluži pohvalo, saj je bila to njegova prva velika tekma, od kar je začel skakati.
Uradni rezultati>>>
Ekipno do 11 let
Ekipno smo zasedli 7.mesto, skakali pa so: Timotej Jeglič, Matej Kermavner, Benjamin Podobnik in Damjan Suzič. Nik in Cris sta na ekipni tekmi nastopala kot predtekmovalca in zelo dostojno opravila to funkcijo!
Uradni rezultati>>>

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top