Robi Kranjec, današnji zmagovalec med posamezniki, je za televizijo povedal, da bi raje videl, če bi imeli tekmovalci v trem času počitek in ne državno prvenstvo, saj so zlasti člani prve ekipe sila utrujeni od svetovnega pokala.
Ne glede ne njegovo mnenje je bilo tekmovanje opravljeno. 
 
 

Sicer pa je današnje tekmovanje posameznikov minilo deloma v vetrovnem in spreminjajočem se vremenu. Skratka, ni bilo pravih razmer, ki bi zagotavljale vsaj približno enake pogoje za vse tekmovalce. Zaradi tega je bil pričakovani vrstni red na vrhu na koncu precej premešan.

Na spodnji sliki: Primož Peterka, drugi, državni prvak Robi Kranjec, Rok Mandel tretji, Jure Šinkovec, Jernej Damjan in Andraž Pograjc.
 
 
sesterica.jpg
 
Sicer pa tudi tokratno tekmovanje na najvišji ravni ni minilo brez zapletov. Tokrat so bili med merilci v Kranju tudi izkušeni člani SSK Ilirije. In zopet se je zapletlo med merilci in metri. Prepričani smo, da ni šlo za namerno dodajanje metrov, temveč samo za kratek stik med merilci oziroma sporočanjem metrov za objavo. Naši merilci so protestirali takoj in kasneje pri vodstvu tekmovanja, vendar je bilo vse kot bob ob steno. Opravičilo vodstva tekmovanja je bilo na izjemno plitki ravni, češ pritožbe ni mogoče preverjati ker nimamo nadzornega sistema … Za nameček je dobil pritožitelj še pritlehno pripombo, češ saj si vašemu dodal pet metrov!!! Če se bodo takšne zgodbe v Kranju še nadaljevale, potem res ne vemo kako bo jutri s skakalnim športom.
 
V ekipnem tekmovanju je zmagala Ilirjanska ekipa I z dobrimi sedmimi točkami razlike, ki pa bi bila lahko večja, če bi merjenje potekalo korektno. Drugo mesto je osvojila ekipa Triglava I, tretje prav tako njihova ekipa II, četrti so bili Zagorjani, peti Triglavani III in šesti Ilirjani II.
 
 
ekipni_prvaki_za_leto_2008.jpg

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top