dp_10.2.2010.jpg


Danes se je v Areni Triglav v Mostecu, kljub močnemu sneženju, odvijalo državno prvenstvo v smučarskih skokih za učence od 1. do 4. razreda osnovne šole. Ker so očitno šolska tekmovanja v Mostecu povezana s slabim vremenom, nam vreme tudi tokrat ni bilo naklonjeno. Zato gre še posebej pohvaliti vse, ki so kljub nemogočim razmeram na cestah prišli in pripeljali otroke (še posebej močne živce so morali imeti učenci OŠ Vojnik, POŠ Nova Cerkev oziroma ŠD Vizore, saj so se skoraj vso pot vozili za plugom, ki je čistil cesto). Zahvala gre seveda tudi vsem staršem, ki so namesto učiteljev pripeljali svoje otroke na tekmovanje.
 

Državnega prvenstva se je udeležilo 57 otrok, ki so se na tekmovanje uvrstili glede na rezultat, ki so ga dosegli na regijskih tekmovanjih. Prav toliko pa je bilo tudi zmagovalcev, saj si je vsak, ki je tekmoval, zaslužil bučen aplavz in spodbujanje.

 

Če drugega ne, je močno moralno podporo in čokolado ponujal napovedovalec Gregor Murn, ki je poleg Zmajčka Skokca postal nepogrešljiv del šolskih tekmovanj v organizaciji SSK Costella Ilirija. Videli smo tudi nekaj padcev, ki so se končali brez hujših posledic, tako da tudi Marko Marolt, ki je skrbel za morebitne »ranjence« ni imel nobenega dela in ga je pošteno zeblo. Brez Braneta Burgerja bi imeli otroci hude težave v izteku, saj odpenjanje alpskih smuči ni najbolj enostavna naloga. In Zmajčica Ksenija Jug je bila najbolj oblegana maskota daleč naokoli (verjetno ne zaradi bombonov?). Če se Damjan Legat in Samo Gostiša, ki je mimogrede opravljal tudi nalogo tehničnega delegata, ne bi tako pogumno spopadala s snegom na skakalnicah, bi se lahko zgodilo, da bi se kateri od nadebudnih tekmovalcev v snegu tudi izgubil.

 

Merilci Zvone Borštnar, Boštjan Seretinek in Uroš Vrhovec so imeli zelo težko delo, saj so tekmovalci tekmovali zelo zares, sneg pa je močno omejil vidljivost. Vendar so imeli na srečo nad seboj budno oko Maje Ulaga, ki je bila šefica merilcev, vse skupaj pa je kontrolirala še Dolores Bartol, ki je imela nadzor nad tekmovalnim delom. Seveda pa, da so vsi vedeli kam in kdaj naj se obrnejo, je zaslužna Vesna Štemberger, ki je organizacijsko speljala celotno prvenstvo od začetka do konca.

 

Obilno sneženje je grozilo, da bo sneg zasul obe skakalnici, zato Matija Štemberger in Tilen Bartol do nadaljnjega ne prideta na trening, ker ju bolijo noge od »štamfanja«. Irena Seretinek, ki je bila zadolžena za računsko pisarno,  ne bi mogla tako hitro pripraviti rezultatov, če ne bi Anita (tudi Seretinek) in Nejc Ulaga ažurno prinašala zapisanih metrov in sodniških ocen. Tudi zapenjanje smuči na startu ni enostavno, če se okoli tebe gnete še nekaj otrok, zato je pomoč Kristjana Deterdinga, Mihe Severja, Andreja Lesnika, Primoža Gostiča ter Janka Rošlja, še kako prav prišla.

 

Tekmovanje je potekalo zelo hitro, hoja v hrib pa je povzročila hudo žejo, zato je bil čaj, ki ga je skuhal Peter Peklaj z Ivankino pomočjo izredno okusen. Pa tudi hot dog je bil za pojest dober. Pot na vrh je bila vseeno zelo naporna in samo sreča je rešila tekmovalce, da je imel naš napovedovalec Gregor na svoji mizi kupe čokolade, ki so dajali potrebno energijo. Zaradi močnega sneženja (koga je ta sneg tako motil, da o njem kar naprej piše Mežikanje) je bilo potrebno postaviti tudi šotor, ki smo si ga lahko sposodili pri draveljskih gasilcih, ker pa je bil mraz, se je Uroš Vrhovec  izkazal še z ogrevanjem. Ker smo vedeli, da bo tekmovanje zelo zanimivo, smo uradnega fotografa Nejca Setnikarja prosili,  da naredi čim več posnetkov, ki so že objavljene v naši rubriki Fotoreportaže.

 

Vendar pa, če Miha Koprivšek ne bi tako zagnano pošiljal mailov na naslove šol, verjetno otrok sploh ne bi bilo. Pa tudi pica, ki jo je naročil (hvala Piceriji Julči in Branetu Kolmanu) je bila slastna. In Miha, rešil si nas vsega finančnega dela.

 

Tekmovanja pa sploh ne bi mogli izpeljati, če ne bi že dva dni prej tako zagnano pripravljali  skakalnic Kristjan, Miha S., Andrej, Brane, Matija Š., Tilen, Nejc U., Rok, Anita, Jan in še kdo, ki se nam je izmuznil izpod nadzora in smo ga na tem mestu nehote pozabili napisati.

 

Aja, kakšni so rezultati? Vsi so zmagali, čisto pravi uradni rezultati pa so na vpogled na spodnjih povezavah

-prvi razred:

-drugi razred:

-tretji razred:

-četrti razred:

 


 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top