Planica, HS 45 m – DRŽAVNO PRVENSTVO

37  38

Na današnji maratonski tekmi – državnemu prvenstvu – za dečke in deklice od 12. do 15. leta smo Ilirjani osvojili kar nekaj naslovov. Naslov državne prvakinje deklic do 15 let je osvojila Anita Seretinek. Naslov državnega podprvaka v kategoriji dečkov do 13 let je osvojil Damjan Suzič in pri dečkih do 14 let Benjamin Podobnik. Bron pa so Ilirjani osvojili še na ekipni preizkušnji do 13 let in sicer v sestavi: Timotej, Pia, Boštjan in Damjan.

36  40

Na današnjem tekmovanju je bilo izpeljanih kar 10 tekmovanj, kjer smo dobili nove državne prvake in prvakinje. V najmlajši tekmovalni kategoriji (dečki do 12 let) je naslov državnega prvaka osvojil Hafnar Mark (SK Triglav), drugi je bil Vodušek Karlo (SSK Ljubno BTC), tretji pa Belhar Dan (NSK Tržič FMG). Trije naši fantje so dosegli naslednje rezultate: Timotej Jeglič je bil 17., Nik Škof 20. in Gal Ivanov 29.

Pri starejših dečkih (do 13 let) je zlato osvojil Oblak Rok (SSK Alpina), srebro je domov prinesel Damjan, bron pa si je priskakal Arh Mitja (SSK Bohinj). V tej kategoriji smo imeli še enega predstavnika: Boštjan Baras je osvojil 8. mesto.

Nova državna prvakinja deklic do 13 let je Komar Katra (SSK Bohinj), Urbanija Čož Kaja je bila druga, tretja pa Drinovec Maja. Pia Mazi je osvojila 6. mesto.

Pri dečkih do 14 let je bil najboljši Zajc Timi (SD Vizore), drugi je bil Benjamin, tretji pa Jelen Ožbej (SSK Velenje). Matija Vidic je tekmovanje končal na 12. mestu.

V kategoriji najstarejših dečkov (do 15 let) je zlato odnesel Velenjčan Osterc Aljaž, drugo in tretje mesto pa sta si razdelila Triglavana: Lesnik Kristjan (2.) in Prevc Domen (3.). Naš najboljši je bil Jaka Bradeško na 10. mestu, Lovro Kos je bil 13., David Škof 14., Mark Ivanov 16. in Gašper Sršen 19..

Kot rečeno je bila med deklicami do 15 let najdaljša Anita, drugo mesto si je priborila Maja Gradišar (SK Triglav), tretja pa je bila Nika Križnar (SSK Alpina).

Novi ekipni državni prvaki dečkov do 13 let so člani ekipe SSK Ljubno BTC, drugi so člani NSK Tržič FMG, tretji pa so bili Ilirjani: Timotej, Pia, Boštjan in Damjan. V starejši kategoriji sta barve kluba zastopali dve ekipi: 5. mesto je osvojila prva ekipa (Mark, Benjamin, Anita in Jaka), 11. mesto pa druga ekipa (Matija, Gašper,  Gal in Lovro). V tej starostni kategoriji so bili člani SK Triglav1 zlati, SSK Velenje srebrni in SK Triglav2 bronasti.

Po vseh opravljenih skokih, se je večina tekmovalcev in tekmovalk udeležila še pokalne tekme v nordijski kombinaciji za dečke do 13 let, kjer je Damjan ponovno dosegel izvrstni uspeh in tekmo končal na 2. mestu. Uradnih rezultatov še ni, zato bomo naknadno zapisali ostale uvrstitve naših tekmovalcev.

Organizirano pa je bilo tudi državno prvenstvo v nordijski kombinaciji za dečke do 15 let, kjer je zmagal Vid Vrhovnik (SSK Velenje), drugi je bil njegov klubski kolega Osterc Aljaž, tretji pa Trpin Žan (SSK Logatec). Naši so se uvrstili takole: 12. Jaka, 19. Benjamin, 22. Matija, 24. Mark, 26. Lovro, 30. Anita in 33. Gašper.

Uradni rezultati: D-12, D-13, DE-13, D-14, D-15, DE-15, NK-15, NK-13 (pokal), ekipno D-13, ekipno D-15

Trener Miha Sever je fotografiral dogajanje na nordijski kombinaciji in podelitev nagrad najboljšim, kar si lahko ogledate v rubriki Fotoreportaže.

Ne glede na lepo vreme, ki nam je bilo od jutra dalje v Planici naklonjeno ter ne glede na uspehe naših tekmovalcev in prizadevnost naših prostovoljcev (staršev), je splošni vtis po današnjem dnevu bolj grenak. Zaradi nešportnega vedenja med gledalci, je morala na prizorišču posredovati tudi kranjskogorska policija. Zato je samo tekmovanje prav gotovo trajalo dlje, kot bi sicer, otroci pa so bili priča neljubim dogodkom, za katere upamo, da se ne bodo več ponovili.

*****************************

Planica, HS 104 m – Pokal Cockta

M-18

Na večji napravi pa so se starejši tekmovalci za točke Pokala Cockta potegovali v članski in mladinski selekciji. Pri članih sta tekmovala Žiga Mandl (7.) in Luka Brnot (15.). Pri mladincih do 18 let je 2. mesto osvojil Ožbej Ferkov, 5. je bil Matic Rogelj, 6. Martin Capuder, 7. Rok Setnikar, 11. Nejc Seretinek in 15. Jan Halec Makovec. V ostalih kategorijah predstavnikov nismo imeli.

Uradni rezultati: člani, M-18

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top