majc_portret_2.jpg

 

Marjan Prelovšek – Majč je v torek (25.11.2008) na mestni občini
Ljubljana dobil najvišje priznanje za športne uspehe v karieri in sicer
nagrado Marjana Rožanca. Nagrade je podelil župan Ljubljane, Zoran
Jankovič. 

V obrazložitvi, ki so jo predstavili ob prejemu nagrade, je bila opisana dolga športna pot Majča – od skakalca do trenerja in seveda vsi njegovi zavidljivi uspehi.

 

Povzemamo:
Marjan Prelovšek (1949, Ljubljana)
Svojo športno pot je začel kot smučarski skakalec nekdanjega ljubljanskega smučarskega kluba Enotnost v Mostecu. Po propadu Bloudkove 70-metrske skakalnice v Šiški je bil leta 1970 eden od pobudnikov za ustanovitev prvega slovenskega samostojnega Smučarsko skakalnega kluba Ilirija. S poskusom nove planiške letalnice leta 1969 mu je uspel 148 metrov dolg polet. Še zlasti se je izkazal na tekmovanju za pokal Kongsberg na avstrijskem Štajerskem, kjer je za slovitim Walterjem Steinerjem pristal na drugem mestu. Leta 1975 je sklenil svojo tekmovalno pot in postal profesionalni trener v klubu. V svoji 33-letni trenerski poti je vzgojil vrsto odličnih tekmovalcev, kot so Matjaž in Janez Debeljak, Primož Ulaga, Damjan Fras in Jernej Damjan.
 
Poleg njega sta dobila nagradi še Aleš Mižigoj in Edo Šega. Slovesnosti so se udeležili številni športni delavci Ljubljane in tudi nekateri člani SSK Ilirija. Več slik je v rubriki Fotoreportaže .
 
trije.jpg
 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top