S pomočjo vprašalnika želijo na Univerzi v Mariboru (več o projektu INTECS si lahko preberete v nadaljevanju članka)  pridobiti podatke iz držav EU. Analizirati želijo težave v zvezi z dvojno kariero v zimskih športih, ki se nanašajo na ovire, na katere naletijo mladi športniki, ki se šolajo, trenirajo in tekmujejo.
 
Sodelavci projekta bodo zelo hvaležni, če si boste vzeli 15 minut časa in izpolnili vprašalnik. Označite črko pred ustreznim odgovorom oziroma napišite kratek odgovor .Vprašalnik je sestavljen iz treh delov. Prvi je namenjen športnikom, drugi trenerjem, tretji pa staršem. Izpolnite samo tisti del vprašalnika, ki se nanaša na vas.
 
POVEZAVE DO SPLETNIH VPRAŠALNIKOV:
Športniki: vprašalnik
Trenerji: vprašalnik
Starši (izpolnjuje samo en starš): vprašalnik  

 

Spoštovani športniki, trenerji in starši!
 
V letu 2010 je Evropska unija odobrila in sofinancirala projekt INTECS-network (Preparatory actions and network building for establishing International Training and Education Center for Winter Sports), katerega namen je izboljšati sodelovanje med evropskimi izobraževalnimi ustanovami, športnimi klubi, ki se ukvarjajo z zimskimi športi, športniki in starši. Namen tega sodelovanja je, da bi mladim profesionalnim športnikom omogočili dvojno (vzporedno) kariero, torej formalno izobrazbo. Poglavitni problem, ki je izpostavljen v projektu in s katerim se srečujejo mladi športniki v EU državah, so naporni treningi in pogosta odsotnost, kar jim otežuje vzporedno študiranje in pridobivanje formalne izobrazbe. Da bi si lahko športniki ustvarili »dvojno kariero«, morajo imeti priložnost neposrednega razvoja profesionalnih spretnosti in razvoja športnika. S projektom želimo pridobiti čim več informacij o problemih s katerimi se srečujejo športniki ter razviti modele za pridobitev »dvojne kariere«.
 
Projekt koordinira Univerza uporabnih znanosti Rovaniemi iz Finske, ki se je specializirala na zimske športe. Njihovi projektni partnerji smo:
– Tehniška Univerza v Lulei (Švedska),
– Univerza Comenius v Bratislavi (Slovaška),
– Gimnazija Schigymnasium Stams (Avstrija),
– Univerza v Tartuju (Estonija),
– Univerza v Mariboru (Slovenija),
– Severozahodna regionalna razvojna agencija (Romunija),
– Akademija telesne vzgoje v Gdansku (Poljska),
– Izobraževalni center Claudia von Medici v Malsu (Italija).
 
S pomočjo tega vprašalnika želimo pridobiti podatke iz čim več držav EU ter analizirati težave v zvezi z dvojno kariero v zimskih športih, ki se nanašajo na ovire, na katere naletijo mladi športniki, ki se šolajo, trenirajo in tekmujejo. Če lahko mlad športnik naredi dvojno kariero, torej pridobi tudi formalno izobrazbo, ima več možnosti, da postane aktiven član družbe tudi po koncu športne kariere. Tako se lahko zmanjša število športnikov, ki prekinejo šolanje, hkrati pa se njihov prispevek uporabi v podporo življenju po koncu športne kariere in v dobro celotne družbe ter gospodarstva.
 
Za morebitna vprašanja in pojasnitve smo vam na voljo na tel. št. 02/ 23-55-396, mobitel: 051/68-68-67 oz. ales.strmecki@uni-mb.si .
 
 Zelo vam bomo hvaležni, če si boste vzeli 15 minut časa in izpolnili vprašalnik. Tako bomo lahko pomagali vam in vašim sotekmovalcem, staršem in drugim interesnim skupinam na področju zimskih športov!!
 
ZA SODELOVANJE SE VAM NAJLEPŠE ZAHVALJUJEMO!
 
S spoštovanjem,
Aleš Strmečki
Koordinator INTECS projekta v Sloveniji

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top