Planica, 23.3.2013

634996385588730420_planica_zmaga_kranjec_tepes_prevc_pograjc

Marsikomu se bo morda zdel naslov nepovezan, vendar kljub vsemu ni. V sredo,  27.3.2013, bo minilo natanko 25 let odkar je stal Primož Ulaga, član našega kluba, na najvišji stopnički zmagovalnega odra na tekmah svetovnega pokala. Danes je Andraž poskrbel, da je bil ta »post« prekinjen in k temu mu vsi čestitamo ter se z njim veselimo.

ulaga_2

Kot kaže je dolina pod Poncami prizorišče z dobro karmo, saj našim članom tu uspevajo odmevni rezultati. Danes je Andraž pokazal, da je iz pravega testa saj je v ekipi z Jurijem Tepešem, Petrom Prevcem in Robertom Kranjcem, kljub pritiskom favorizirane ekipe, osvojil prvo mesto. Zato si tokrat zasluži daljši prispevek,  ki si ga lahko preberete v nadaljevanju.

Kdo je Andraž Pograjc?

Svojo skakalno pot je začel v Smučarskem skakalnem klubu Zagorje, ki je iz njegovega domačega kraja – Kisovca. Že kot mladinec je bil perspektivni skakalec, kar je dokazoval z rezultati tako na domačih kot tudi na mednarodnih tekmovanjih.

Pri dobrih 18-ih letih je iz SSK Zagorje prestopil v naš klub, saj ga je študij pripeljal v Ljubljano. Andraž se je hitro vklopil v okolje iz katerega sicer ne izhaja in v klubu navezal nova prijateljstva. Mlajši klubski kolegi so mu kmalu dali vzdevek »Zvone« in kot kaže, se ga je ime prijelo. Andraž je s svojim odnosom do športa, kluba in sotekmovalcev pokazal tudi smernice mlajšim tekmovalcem kluba, kako se pride do vrhunskega rezultata.

Verjamemo, da smo Andražu v našem klubu omogočili dobre pogoje za nadaljevanje njegove športne poti in nadgradnjo začetega dela v matičnem klubu. Po prihodu v SSK Ilirijo je bil kmalu kandidat za B reprezentanta, v dveh letih pa je pod vodstvom našega glavnega trenerja, Jaroslava Sakale, prišel do današnjega rezultata. Seveda ne smemo zanemariti vloge obeh zveznih trenerjev (Igorja Medveda in Gorana Janusa), ki sta znala iz Andraža v zadnjem času iztisniti vse najboljše. Zato se današnjega rezultata lahko veselimo Ilirjani in Zagorjani ter verjamemo, da skupaj z nami tudi vsa skakalna Slovenija.

Od leta 1988 so breme klubskih rezultatov nosili številni naši tekmovalci, med katerimi so  Damjan Fras, Jure Radelj, Igor Medved, Goran Janus, Jure Šinkovec, Samo Gostiša, Matjaž Kladnik, Blaž Vrhovnik in v zadnjem času še Matic Kramaršič, Žiga Mandl in Tim Babnik ter obe dekleti: Špela Rogelj in Urša Bogataj. Seveda nikakor ne smemo pozabiti Jerneja Damjana, na katerega je v zadnjih letih (poleg obeh deklet) padlo celotno breme klubskih rezultatov. Danes je del tega bremena prevzel še Andraž Pograjc in upajmo, da se jim bodo kmalu pridružili še drugi naši skakalci in skakalke. V klubu imamo dobro trenersko zasedbo (Miha, Rok, Kristjan in Saky) in številne talentirane tekmovalce, za katere si želimo, da jih bo Andražev rezultat dodatno motiviral.

Današnjega rezultata se seveda veselimo vsi: vodstvo kluba, trenerji, tekmovalci s starši in vsi klubski simpatizerji, ki na kakršen koli način pomagajo k uspešnemu delovanju kluba. Danes smo dobili potrditev, da delamo dobro in to nam mora biti vzpodbuda za naprej.

In za konec še enkrat: ANDRAŽ, JURIJ, PETER in ROBI … ČESTITKE s strani SSK ILIRIJE!

 

Naši mlajši člani (Nejc Ulaga, Urban Rogelj, Lovro Kos in Anita Seretinek) so bili pred ekipno tekmo gostje v oddaji za mlade Hudo! na Radiu Slovenija 1, kjer so na svoj način predstavili smučarske skoke in tako tudi na svoj način reklamirali skakalni šport. Na RTV povezavi lahko oddajo ponovno slišite.

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top