Danes smo prvič v zgodovini kluba organizirali klubsko tekmo v nordijski kombinaciji dečkov do 12 ter dečkov in deklice do 13 let.

Kombinacija_Mostec_2014   Kombinacija_Mostec_2014_1

 

Od ideje in prve uradne tekme nordijske kombinacije kluba je preteklo leto dni, ko so se naši dečki  ter deklica do 12 in 13 let začeli spogledovati z aktivnimi treningi v tej kategoriji. Čeprav so se z začetnim navdušenjem postavili na tekaške smuči, so po prvih treningih vendarle priznali, da je smučarski tek naporen šport. Vendar so se tako v zimski sezoni na tekaških smučeh, kot v poletni sezoni na rolerjih pogumno spopadali s progami. V zimski sezoni 2013/2014 nas je prijetno presenetil Damjan Suzič z naslovom državnega prvaka v nordijski kombinaciji dečkov do 13 let.

Prva organizacija tekme v nordijski kombinaciji seveda ni potekala gladko, vendar je Irena Seretinek s svojo neomajno voljo pripravila štartno listo (računalnik pač zahteva vse podatke – ni bližnjic :-)), po kateri se je na 4 km progo podalo osem tekmovalcev, glede na uvrstitve včerajšnje regijske pokalne tekme Cockta v smučarskih skokih. Za vzpodbudo in red je skrbel trener Kristjan, za kontrolne točke pa starejši člani: Benjamin, Boštjan, Damjan ter Matija. Na mokro in deževno progo so se po vrstnem redu podali: Timotej, Pia, Uroš, Gal, Nik, Cris, Liam in Matic.
Tako smo dobili prvega uradnega zmagovalca kluba v nordijski kombinaciji Nika Škofa, na drugo mesto je pritekel Timotej Jeglič, tretja je bila Pia Mazi, sledili so Uroš Jovanovič, Cris Veber, Liam Pavlin, Gal Ivanov ter Matic Garbajs.

Uradne rezultate si lahko ogledate na tej povezavi 

.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top