Kranj, 13.10.2013

d-14   de-15

Danes se je odvijalo državno prvenstvo za dečke do 14 in 15 let, za deklice do 15 let, ekipno tekmovanje ter nordijska kombinacija. Na stopničkah so stali:
– Benjamin Podobnik pri dečkih do 14 let – srebro,
– Anita Seretinek pri deklicah do 15 let – bron in
– ilirjanska ekipa (Lovro Kos, Mark Ivanov, Benjamin Podobnik in Jaka Bradeško) – prav tako bron.

d-15-ekipno

Sicer pa je v kategoriji dečkov do 14 let osvojil naslov državnega prvaka Timi Zajc (SD Vizore), kot rečeno je bil Benjamin Podobnik drugi, bron pa je osvojil Ožbej Jelen (SSK Velenje). Med najboljšo deseterico se je na 9. mesto uvrstil Matija Vidic, Matej Kermavner pa je tekmovanje končal na 20. mestu.

Pri dečkih do 15 let je naslov državnega prvaka in podprvaka ostal v klubu organizatorja. Zmagal je Kristjan Lesnik pred Domnom Prevcem, bron pa si je priskakal Vid Vrhovnik (SSK Velenje). Odlično 4. mesto je osvojil Jaka Bradeško, med deseterico sta bila uvrščena še dva Ilirjana: Mark Ivanov (8.) in Lovro Kos (10.). Tudi vsi ostali naši fantje so prišli do točk, njihove uvrstitve pa so: Damjan Suzić (16.), Boštjan Baras (19.), Gal Ivanov (23.), Nik Škof (24.), Uroš Jovanović (25.), David Škof (26.) in Timotej Jeglič (28.).

d-15

Pri dekletih je v konkurenci enajstih tekmovalk naslov državne prvakinje osvojila Nika Križnar (SSK Alpina), druga je bila Kaja Urbanija Čož (SD Vizore), tretja pa naša Anita.

Ilirjani smo imeli prijavljene tudi tri ekipe:
– ILI_1: Anita, Matej, Damjan in Matija;
– ILI_2: Lovro, Mark, Benjamin in Jaka;
– ILI_3:  Boštjan, Gal, Nik in Uroš
in kot že povedano, je druga ekipa osvojila tretje mesto. Večina fantov se je preizkusila še v nordijski kombinaciji, vendar uradni rezultati trenutno še niso znani.

Uradni rezultati: D-14, D-15, DE-15, NK-15

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top