Kranj, 6.-7.10.2012

V Kranju se je včeraj odvilo posamično člansko državno prvenstvo. Vodstvu tekmovanja je med prvo serijo močno nagajal veter, saj je bila serija po tridesetih skokih prekinjena, skakalcem so znižali nalet, potem pa se je veter po dobrih desetih skakalcih spet umiril, tako da je obveljal rezultat že razveljavljene prve serije. Ne glede na vetrovne razmere pa je naslov državnega prvaka prepričljivo in zasluženo ubranil Jurij Tepeš (SD Dolomiti), drugi je bil Jaka Hvala (SSK Ponikve) in tretji Robert Hrgota (SSK Velenje). Naš najboljši je bil Matic Kramaršič na 9. mestu, sledili pa so mu:
–          Žiga Mandl na 12. mestu,
–          Jernej Damjan na 18. mestu in
–          Andraž Pograjc na 19. mestu.
Do točk se nista prebila Tim Babnik (42.) in Nejc Seretinek (46.).

Pri dekletih je naslov državne prvakinje za las osvojila Katja Požun (SK Zagorje), Ema Klinec (SSK Alpina) je bila druga, bron pa je osvojila Špela Rogelj. Urša Bogataj je bila šesta.

Danes so v Kranju izpeljali še ekipno tekmovanje. Na štartni listi je bilo najprej 14 ekip, med katerimi je naslov državnega prvaka osvojila ekipa SK Triglav 1, srebro so osvojili člani ekipe SSK Alpina 1, SSK Costella Ilirija 1 (Ž.Mandl, M.Kramaršič, J.Damjan in A.Pograjc) pa so bili tretji. Druga ilirjanska ekipa (M.Rogelj, R.Setnikar, N.Seretinek in T.Babnik) je osvojila 12. mesto.

Na vrh zaletišča se je potem podalo še 6 deklet in 18 fantov, ki so tekmovali še v mešanih ekipah (1+3). Naslov državnih prvakov so po pričakovanjih osvojili člani ekipe SSK Alpina 1, srebra so se veselili v ekipi SSK Costella Ilirija 1 (Š.Rogelj, M.Kramaršič, J.Damjan in A.Pograjc), tretja pa je bila ekipa SK Zagorje. Člani druge ilirjanske ekipe (U.Bogataj, N.Seretinek, T.Babnik in Ž.Mandl) so osvojili 4. mesto.

Več fotografij je objavljenih v rubriki Fotoreportaže.

Uradni rezultati 6.10.2012
članice
člani

Uradni rezultati 7.10.2012
ekipno člani
mešane ekipe

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top