Urnik državnih prvenstev je tak, da so se danes odvila državna prvenstva na dveh koncih Slovenije. V Ljubnem ob Savinji so organizirali državno prvenstvo za dečke do 12 let, dečke do 13 let, deklice do 13 let in ekipno do 13 let. V Kranju pa so se za naslov državnega prvaka borili mladinci do 18 let na posamični in ekipni tekmi.

Anita Seretinek in Benjamin Podobnik sta vsak v svoji kategoriji postala državna prvaka, na ekipni preizkušnji pa sta še Lovrom Kosom in Damjanom Suzičem osvojila bron.

Matija Štemberger je v Kranju na posamični preizkušnji osvojil bron, skupaj z Ožbejem Ferkovom, Maticem Rogljem in Nejcem Seretinekom pa še ekipno srebro.

V rubriki Fotoreportaže so fotografije iz Ljubnega, podrobnosti o današnjih tekmovanjih pa si lahko preberete v nadaljevanju.

ljubno_dp_992_x_744.jpg

Pa začnimo z mlajšimi. Pri dečkih do 12 let, je kot že rečeno naslov državnega prvaka osvojil Benjamin Podobnik, drugo mesto je ostalo domačinu Medardu Brezovniku, tretji pa je bil Velenjčan Sven Zagomilšek. Damjan Suzič je končal na 12. mestu, Matej Kermavner na 25. in Gal Ivanov na 35. mestu.

Uradni rezultati

Pri dečkih do 13 let je naslov državnega prvaka osvojil Aljaž Osterc (SSK Velenje), Kranjčan Domen Prevc je osvojil srebro, bron pa njegov klubski sotekmovalec Kristjan Lesnik. Najboljši Ilirjan v tej kategoriji je bil Mark Ivanov na 11. mestu, vendar sta mu bila tesno za petami še Lovro Kos na 12. mestu in Jaka Bradeško na 13. mestu. David Škof je tekmovanje končal na 16. mestu, Gašper Sršen pa na 19.

Uradni rezultati  

Dekliški skoki so v razcvetu, saj je na tekmovanjih prijavljenih vedno več deklet. Tokrat jih je tekmovalo kar osem. Kot že rečeno je naslov državne prvakinje osvojila Anita Seretinek, srebro je ostalo v Ljubnem, pri Tanji Fricelj, bron pa je šel v Velenje s Pio Slamek.

Uradni rezultati 

Po končanih posamičnih preizkušnjah, se je na vrhu zaleta za naslov ekipnega državnega prvaka potegovalo kar 14 ekip. Državni prvaki so bili člani ekipe SSK Velenje 1, podprvaki člani ekipe SK Triglav 1, bron pa so osvojili člani ekipe SSK Costella Ilirija 1 (Kos, Suzič, Podobnik in Seretinek). Naša druga ekipa, v sestavi (Kermavner, Škof, Bradeško in Ivanov) je osvojila 7. mesto.

Uradni rezultati

V istem času so v Kranju dobili državnega prvaka v kategoriji mladincev do 18 let. Naslov je osvojil Cene Prevc (SK Triglav), drugi je bil Anže Lanišek (SSK Mengeš), tretji pa Matija Štemberger.

matija_dp_457_x_303.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostali naši mladinci so dosegli naslednje uvrstitve:

  • 8. mesto: Ožbej Ferkov ,
  • 15. mesto: Nejc Seretinek,
  • 17. mesto: Matic Rogelj,
  • 21. mesto: Tilen Bartol,
  • 27. mesto: Rok Setnikar,
  • 29. mesto: Matija Peklaj,
  • 35. mesto: Martin Capuder in
  • 45. mesto: Uroš Drobnič.

Uradni rezultati

Naslov ekipnega državnega prvaka so osvojili člani ekipe SSK Mengeš, srebro so v Ljubljano prinesli člani ekipe SSK Costella Ilirija 1 (Rogelj M., Seretinek, Ferkov in Štemberger), bron pa so osvojili člani ekipe SK Triglav 1. SSK Costella Ilirija 2 (Capuder, Rogelj U., Bogataj in Ulaga) je bila uvrščena na 5. mesto, SSK Costella Ilirija 3 (Peklaj, Setnikar, Bartol in Kus) pa na 9. mesto.

Uradni rezultati

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top